måndag 11 november 2019

Nationell särskild händelse


Jaha. Läget i landet är som vanligt. Istället för att lösa fundamentala problem, som antalet poliser och faktiskt lagföra buset, så leker Polismyndigheten Tetris med sina resurser. Dit man skickar folk innebär på ren svenska att på andra ställen blir det tomt.

Det är ju inte så att det sprängs och skjuts i andra delar av landet. I praktiken innebär det att buset på andra orter än Malmö får större handlingsfrihet, då poliser omfördelas till södra Sverige.

Lyssnade i morse på kommenderingschefen i P1. Han använder militära begrepp som operationslinjer, men i praktiken, så beskrev han normalt polisarbete, men med större resurser. Hur vore det om man hade ett antal häktesplatser, åklagare och domstolstider för att lagföra kriminella på rekordtid. Men det är så klart, eftersom det är sannolikt att gärningsmännen, likt offren är under 21, så får de väl straffrabatt. Eller ännu värre, om de är under 18, så får de ett argt samtal med någon person från socialen. Möjligen några timmar ungdomsvård, som de kan skryta om senare, när de "lurade" aina (polisen).

Det märkligaste av allt är att staten har verkligen abdikerat sitt våldsmonopol. I praktiken, så betyder det att där det finns poliser, där existerar statens våldsmonopol. I de så kallade utanförskapsområdena så existerar varken svensk lag, värderingar eller hyfs, så fort polisen lämnar området. Det är märkligt hur riksdagspolitikerna aktivt väljer att inte ta in det faktum, att det finns kanske en miljon invånare i landet, som tidvis inte behöver följa svensk lag, och det dessutom ganska riskfritt.

Nu är det faktiskt dags att skippa hela idén med integration. Integration innebär någon form av givande och tagande. OK, om integration innebär att vi får invandrarnas mat och invandrarna får svenska attityder, då köper jag begreppet. Men annars så är jag inte sugen på vare sig kulturellt betingat våld, hedersvåld, klankulturer, rasism mot svenskar, ojämlikhet och ojämställdhet. Sorry, då får integrationen vara.

Det som behövs är en assimilationspolitik, där man faktiskt accepterar svenska värderingar som jämställdhet, jämlikhet, gör din plikt, var en rättskaffens människa med mera. Annars så bör vi hjälpa de som inte accepterar svenska värderingar att hitta länder att emigrera till, som delar deras värderingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar