onsdag 25 september 2013

Det är skamligt när politiker ljuger för att vara populistiska.

Det bör inte finnas en tänkande människa som röstar för Erik Ullenhag, allas vår integrationsminister.
Lyssna på följande klipp från dagens P1-morgon.

För att förtydliga, så har Erik Ullenhag titeln Jur. kand på sin självpresentation i Riksdagen. Det innebär att Ullenhag har juristexamen och bör därmed vara väl förtrogen med Svea rikes lagar och förordningar. Inklusive hur rättsordningen fungerar i Sverige. Dvs. ingen annan än en domstol kan konstatera om ett brott är begånget och utdöma eventuell påföljd för brottet.

Trots sin dokumenterade kompetens inom juridiken, så väljer Ullenhag att helt på egen hand, som representant för den lagstiftande församlingen, att ta på sig domstolens roll och konstatera att registret som upprättats på Skånepolisen är ett lagbrott. Jag skäms för att en jurist och tillika lagstiftare tar till ett populistiskt grepp och dessutom hakar på mediedrevet kring polisens spaningsregister.

Hur kan man som statsanställd som följer lagar, regler och förordningar kunna lita på att en riksdagsman som Ullenhag faktiskt står för att land ska med lag styras. Dvs. att alla ska få en prövning enligt svensk rättsordning och därefter ska eventuell skuld avgöras. Här väljer alltså Ullenhag att direkt i media avgöra skuldfrågan.

Det här är ett flagrant bevis för att media kan driva svenska politiker att göra avsteg från det som är klar och tydlig lag i Sverige för att tillfredsställa medias bild av verkligheten, oavsett om den är sann eller inte. Kort och gott, som tjänsteman i staten, räkna aldrig med politikerstöd, oavsett om du har följt alla bestämmelser.

Ullenhag är en påminnelse till mig personligen om att inte rösta på FP nästa val. Jag har röstat på dem, men nu har de bevisat att FP är inte mogna regeringsuppgiften att delta i regeringen av landet med lag.

DN må tycka att de har ett ädelt syfte, men trots allt far de med sanslösa vinklingar när det gäller polisens spaningsregister rörande kriminella kretsar, där ett stort antal personer med olika egenskaper ingår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar