tisdag 1 juli 2014

Försvarspolitiska flummerier

Extra insatt nyhetsinslag!

"Putinligan har precis ockuperat din gårdsgrannes maskinhall, med både maskiner och drivmedel. Risken är stor att Putinligan kommer att drabba fler grannar, kanske även dig. Kriminalunderrättelsetjänsten kan inte säkert säga hur omfattande Putinligans verksamhet kan bli och om det kan drabba dig."

Kommentarer från den nymoderata justitieministern.

"Putinligan kan vara ett hot, som vi kommer att möta med kraft. Först börjar vi med att minska polismakten med 5%. Vi kommer också att avskaffa hälften av polisbilarna. Nya vapen blir inte aktuellt, även om vi vet att Putinligan är välbeväpnade, eftersom vi bedömer att dagens resurser räcker till. Betänk att Putinligan har börjat från en mycket låg nivå, som snattare och ficktjuvar. Numera ägnar sig Putinligan också åt smuggling av bland annat vapen och narkotika. Det ska vi ordna med kraftfulla satsningar på kustbevakningen och tullen. Vi minskar bara med 20%. Våra motståndare vill minska ännu mer, så ni ser att våra satsningar är mycket genomtänkta."

Kommentarer från socialdemokraterna.

"Vi vill absolut satsa mycket mer än de nya moderaterna. Men eftersom vi ska bilda regering med miljöpartiet och eventuellt V+FI, så reserverar vi oss för en del satsningar. Mest troligt är det att vi satsar på fler nya Volvobilar till polisen, eftersom det ger jobb i Göteborg och facket gillar sådant. Möjligen måste vi införa obeväpnade polisvolontärer som ska nattvandra i utanförskapsområden och tala med ungdomarna och resonera om livsval. Vi är helt övertygade om att ett vettigt samtal med ungdomar på glid kommer att minska Putinligans rekryteringsunderlag. Självklart tycker alla ungdomar att det är roligare med en vettig arbets- eller bidragslinje än ett liv som kriminell med snabba cash. Dialog är enda sättet att nå en lösning."

Ovanstående är en ironi och alla eventuella likheter med nymoderata satsningar här och nu om tio år och socialdemokratiska löften är totalt oavsiktlig. Att Ryssland har STULIT delar av en suverän nations land och dessutom avsevärda tillgångar är totalt irrelevant. Att Ryssland är revanschistiskt är mycket enkelt att konstatera.

Att både moderater och socialdemokrater väljer att inte VIDTA ÅTGÄRDER för att stärka försvaret här och nu är ett mycket tydligt tecken på regeringsOduglighet. Fast det är klart, om man har tur, så drabbar Putinligan bara dina grannar, inte dig. Precis om två tredjedelssamhället, så om bara en tredjedel drabbas av din politik, så har du ändå säkrat röstmajoriteten.

Grattis, Sverige! Du har de politiker som du förtjänar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar