fredag 9 september 2016

Gör som jag säger, inte som jag gör, för annars....

Så har socialdemokraterna bevisat en gång till att de absolut inte levers om de lär, vare sig som parti eller som det regeringsbärande partiet.

Nu har man alltså kommit till skott och föreslår en lagändring, där företagsstyrelser som inte kvoterar in kvinnor med dryga böter. Det är inte småbelopp heller, men ändå, principen.

Om nu socialdemokraterna faktiskt trodde på att könsjämlika styrelser automatiskt var bra, då vill jag bara ställa två frågor till dem.

1. Varför består fackförbundet Byggnads styrelse av bara män? Visst, de är förtroendevalda, men valberedningarna borde väl ha uppgiften varannan kvinnornas? Eller menar socialdemokraterna att när det gäller egen socialistisk facklig verksamhet, så har kvinnor inte något att tillföra? Här får sossarna till det med 16 av 16 möjliga män.

2. Varför har det statliga Göteborgs Universitet ett Nationellt Sekretariat för Genusforskning med personal enligt följande könsfördelning, 32 anställda, varav fem män. Har männen inget att tillföra? Är det inte regeringens ansvar att säkerställa jämlikhet på arbetsplatsen hos en statlig arbetsgivare? I ledningen finns det bara EN man av sju personer.

Socialdemokraterna har uppenbarligen visat att de vill att andra ska leva på ett sätt som de själv inte klarar av. Hur var det med att man ska leda med exempel och föredöme?

Fast det är klart, som Orwell sa i Djurfarmen, vissa svin är mer jämlika än andra.

Grattis socialdemokrater, ni har än en gång visat vilka hycklare ni är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar