fredag 6 januari 2017

Miljöpartiets mupperier

Ingen är idag förvånad över det faktum att godhetsknarkande vänstersocialister tycker att vi ska öppna våra hjärtan, även om det kräver mer skatt, samtidigt som de skatteoptimerar genom sina privata företag. En känd pizza- och Netflixekonom kommer genast i åtanke, när det gäller sådana aktiviteter.

Men värst verkar det vara bland miljöpartisterna. Man påstår sig vara feministiskt, samtidigt som man godkänner extrema patriarkala strukturer genom att bejaka identitetspolitik. Eller så eldar man skattebefriad diesel i sin båt och målar med förbjuden bottenfärg.

Men en sak är tydlig. Det som vänstersocialisterna och miljöfascisterna har gemensamt är att deras påbud ska gälla DIG, dock inte dem, eftersom de är så mycket godare människor i själen.

På ren svenska, hyckleri.

Nu ska vi ta ett annat påfund ur miljöpartiets sophög, nämligen Karin Svensson Smith. Hon har ju bra påbrå till hyckleriet, i och med att hennes politiska karriär började i vänsterpartiet.

Karin tycker nämligen att du ska betala skatt för parkeringsplatser. Miljöpartiet verkar vara principiella motståndare till bilar, oavsett om vi skulle lyckas få fram klimatneutrala eller nästan klimatneutrala fordon. För det är ju jobbigt med frihet för folket, när man ska tala om för dem vad som är bäst. Eller så kan vi ta den snällare tolkningen, nämligen att miljöpartiet tycker att fordon är skadliga för miljön. Men vad är då inte bättre än en modern elbil eller hybrid i så fall. För en miljöpartist ska väl maximalt äga en cykel och ett kollektivtrafikkort? Och om man mot förmodan har en bil, så är det en elbil eller hybrid. Karin själv vurmar ju för kollektivtrafiken, så antagligen åker hon mycket kollektivt?

Nej, Karin följer nämligen vänstersocialisters vanliga hycklande. Trots att Karin har lyckats vara riksdagsledamot från 1998 och fram till dags dato, så kör Karin med man omkring i en gammal Volvo från 1994. Bilen är alltså 23 år gammal. 19 av dessa år har Karin haft en riksdagslön, och det har aldrig slagit Karin att kanske skulle man byta den gamla miljöfarliga Volvon mot en modern elbil. För långa resor åker väl Karin bara med tåg, förutsätter jag.

Jag tycker att det är skamligt att Karin Svensson Smith tycker att du och jag ska skatta för att våra bilar ska stå parkerade, samtidigt som hon anser sig vara en rättroende miljövän och genom sitt eget bilinnehav helt struntar i att ta ansvar för miljön.

Karin Svensson Smith har kanske inte förstått att som riksdagsledamot, så är hon en av de som leder landet Sverige. Leder gör man genom föredöme, inte genom att begära mer av andra än man klarar av själv.

Självklart så förstår jag att Karin är en upptagen person som kanske låtit bilen stå parkerad i 19 år och bara inte tänkt på att göra sig av med Volvon.

Jag förutsätter att Karin går ut med ett pressmeddelande där hon förklarar att den gamla Volvon är skrotad och återvunnen och att Karin med man har köpt sig en ny miljövänlig elbil istället.

Eller hoppas jag på för mycket av miljöpartistiskt föredöme?


1 kommentar:

  1. Det kan nog finnas argument för att behålla en gammal bil istället för att köpa nytt.

    http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/gammal-bil-kan-vara-miljovanligare-an-ny

    SvaraRadera