onsdag 2 januari 2019

Den liberala demokratins dödgrävare


Vi har en allmänpolitisk utveckling som är högst olycklig idag. Många anser att det finns för viktiga frågor, för att överlämnas till den vanliga demokratiska processen. För vanligt folk anses inte ha tillräcklig med kompetens eller insikt i samhällsviktiga frågor idag för att få påverka enligt vissa eliter.

Tydligen kan inte demokratin anförtros att hantera klimathot. Där förordas någon form av demokratins avskaffande till förmån för ett totalitärt system, som ska rädda miljön. Av någon märklig anledning en filosofi som har fått fotfäste bland en del partiers EP-kandidater.

Det andra är diskussionen om fake news. Vad är falska och vad är sanna nyheter. Uppenbarligen så anser man att vi ska lita särskilt mycket på svensk public service. Vi såg hur ”Gretas tal till världsledare” var en symbolhandling, helt utan reellt innehåll. För att inte tala om de så kallade ”knivskadorna” som en norska och danska drabbades av i Marocko. För övrigt så var en medborgare från Schweiz inblandad i mordet enligt svenska medier. Som visade sig vara en marockan med schweiziskt medborgarskap.

”Genusvetenskapen” anses vara så oantastlig av våra postmodernistiska akademiker, att den inte ens får kritiseras eller debatteras. Jordan B Peterson är en lysande internationell debattör när det gäller just kritiken mot postmodernismen. Jag tycker personligen att David Eberhard är en svensk debattör som är minst lika vass som Peterson. Dessutom så debatterar David i en svensk kontext.
Så vi har tre fenomen idag, som kommer att bli den perfekta stormen, som vill införa en form av totalitärt system.

För att rädda klimatet, så kommer man att vilja införa klimatradikal politik. För att undvika kritik eller ifrågasättanden, så vill man sätta nyhetsagendan. Säg vilken dag SR Ekots nyheter inte har med en klimatnyhet? Och sen har vi den postmodernistiska, konstruktivistiska kunskapssynen med genusvetenskapen i främsta ledet, som vill kväsa den akademiska friheten.

Dessa tre fenomen kommer att vilja avskaffa den liberala demokratin, till förmån för ett totalitärt system, inte olikt det kinesiska, för att forma folket. Demokratin blir en skenprocess, där man synes kunna rösta på olika färger, men i praktiken blir det bara nyanser av rödgrönt.

3 kommentarer:

  1. Det stora hotet mot demokratin är de fina, snälla och rättänkande.De är så goda att de anser sig ha rätten att dominera oss, det arbetande folket.

    SvaraRadera
  2. Det irriterar mig att klimatproblemet är ett verkligt problem som borde kunna hanteras på ett rimligt sätt om folk, inklusive självutnämnda miljövänner, tog det på allvar. Att önska bort demokratin är fel lösning som borde grunda sig i att man egentligen är emot den.

    SvaraRadera
  3. Google o Facebook känner oss bättre än oss själva redan idag så varför inte låta de rösta åt oss.AI blir den nya diktatorn.

    SvaraRadera