tisdag 9 juni 2020

Försvaret är inte viktigt den här gången heller


Det blir uppenbarligen ingen tillväxt till försvaret, den här gången heller.

En sak är helt klar, och det är att försvaret ÄR ett särintresse för alla stora riksdagspartier. Det betyder att ingen av dem anser att försvar är en av statens kärnuppgifter. Eller rent ut sagt, de spelar rysk roulette med Sveriges säkerhet, eftersom de vill inte betala för den.

Som läget är idag, så är Sverige Nordkalottens säkerhetspolitiskt svagaste aktör. Norge och Danmark är medlemmar i NATO och kan räkna med USA:s, Storbritanniens och Frankrikes kärnvapen och medlemsstaternas konventionella stridskrafter.

Finland har ju av kända historiska skäl aldrig intecknat den eviga freden, och har därmed god defensiv och offensiv förmåga. Och de baltiska länderna är ju påpassligt medlemmar i NATO.

Så då har vi Svarte Petter kvar i form av Sverige. Om ni tittar på försvarets budget i år, med nuvarande besparingskrav och uppdragsplaneringen 2021 och dess besparingskrav, så inser ni att det blir ingen tillväxt. I bästa fall överlevnad med svältkost, oavsett vad riksdagspartierna hävdar i sina talepunkter.

Hur länge ska vi acceptera charaden där försvaret blir en bisak? Det gäller för övrigt även det andra statliga våldsmonopolet, dvs. rättsväsendet, senast illustrerad av en polis som underkastade sig pöbelväldet.

Så länge vi har politiker, som inte förstår innebörden av ordet VÅLDSMONOPOL, så förtjänar de inte att leda landet. Precis som den knäböjande polisen, så har man kapitulerat.

"Alla meddelanden om att mobilisering ska avbrytas är falsk!"

Fin klyscha, synd bara att frågan blir snarare, varför mobilisera? För en snabb kapitulation?

För egen del anser jag, att är det något man aldrig ska göra, så är att ge motståndaren ens en tanke på att svensk kapitulation skulle vara den realistiska och det mest tänkbara alternativet i en konflikt.

Socialdemokraterna har redan kapitulerat. Frågan är bara vilka som hänger på kapitulationen? Min gissning är JÖK partierna. Och då är MP, C, L lika skyldiga. Troligen kapitulerar V också.

Dags att kasta odugliga riksdagspartier på historiens skräphög 2022.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar