tisdag 5 juli 2011

Den ohederliga pressen slår till.

Så läser man följande rubrik på Expressen.se

SD "tvingar" SÄPO att köpa öl och vin. Rubriken får det att låta som om SÄPO:s livvakter går in och handlar på bolaget. Det var min reaktion i alla fall. Vad tycker du?

Men sen så behagar man att klicka på länken för att se vad det handlar om. Och då blir det lite mer tydligt. Men inte helt. För där heter det att man kör SD:s öl och vin. Hur som helst så är det ganska stor skillnad på att köpa och att köra. P och R enligt journalisten, men han har nog gått på en modern medielinje där man inte lärt sig det svenska språket. Nog raljerat om detta. Även den rubriken låter ganska illa.

Men sen kan man ju analysera texterna också.

SÄPO:s livvaktsskydd är hårt ansträngt p.g.a. SD:s inträde i riksdagen. Men det är inte SD:s fel, utan alla vänsteridioter som idkar sin lilla ankdammsrevolution mot SD-politiker. Men det är klart att det är skillnad på höger- och vänstervåld i rödvinskommunisternas medievärld. Den ena är rasistisk och vidrig, medan den andra är för ett ädelt syfte.

Sen köptes det sådana "mängder" med alkohol att det inte gick att lasta i bakluckan på bilen enligt artikeln. Allt för att påpeka att SD:s ledare är suputer och omdömeslösa. Men vad betyder det egentligen? Var det mängder med alkohol? Nu gör jag en intelligent gissning. Eftersom det är en tjänstebil på SÄPO så skulle jag anta att bakluckan innehåller förstärkningsutrustning för två livvakter. Det inbegriper förstärkningsvapen i form av kpist eller automatkarbin. Tyngre skyddsvästar till både livvakterna och skyddsobjekten. Ficklampor, kommunikationsradio, ammunition, tårgasvapen, tårgasgranater etc. Som ni förstår, så är det ganska mycket prylar i bakluckan på en BMW 5-seriebil. Plus att om fordonet dessutom är skyddat med ballistiska skydd så lär nog inte heller bagageutrymmet vara lika stort som i original.

Så i princip så har nog SD-politikerna köpt ganska normala mängder öl och vin för en vecka på Gotland och detta gjordes i SÄPO:s tjänstebilar p.g.a. hotbilden mot SD-politikerna.

Men varför är jag förbannad då?

Tänk er följande rubrik: SÄPO deltar i varusmuggling! Vilken braskande rubrik. Tänk vad den skulle sälja bra. Och i praktiken så är det så att det har hänt. Är det någon som tror att Juholt inte har livvaktsskydd? Och då är SÄPO lite skyldigare, eftersom Juholt har begått en brottslig handling. Visserligen ett skitbrott, men ett brott i lagens mening. Vilket det inte är att köpa öl och vin på bolaget.

Det tråkiga är att Expressen bidrar till att förstärka SD:s offerroll och att detta kommer självklart att tas upp på hemsidor som pekar på hur "ojuste" SD behandlas av etablerad press. Vilket ÄR sant. Och det är beklämmande för yttrandefriheten. SD har många politiska brister, men det betyder inte att man ska avfärda dem helt. De ät trots allt FOLKVALDA. Och i en demokrati kan inte folket ha fel.

Skit i granskningen av SD:s nazistiska bakgrund från 80-talet. Det är lika relevant för dagens politiska diskussion som socialdemokraternas historiska engagemang i Uppsalas rasbiologiska institut eller tvångssteriliseringar på lösa grunder.

Det vore bättre att belysa vilka faktiska brister SD:s politik har, t.ex. EU-politiken. Trots alla brister är EU lite som FN, inte jättebra, men det bästa verktyget vi har för fred i vår del av världen.

Slutsatser.

Jag önskar att journalister vore mer hederliga i sitt kall. Men det kräver självklart lite hårt arbete och inte bara allmänt tyckande om saker som man inte gillar. Å andra sidan kan det kanske vara ett för högt krav i dagens kravlösa värld....

Uppdatering....

Här kommer det en liten korrigering av Expressen.se. Nu räcker det att skriva att SD beordrade SÄPO att köra öl och vin. Jag tror mest på SÄPO:s svar att man inte bryr sig om man kör SD:s öl och vin, Juholts piratbälte eller Mona Sahlins Toblerone....Det är fantastiskt vad man kan ändra sig efter några billiga poäng på webben.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar