onsdag 1 februari 2012

LUF: Fortsättning följer.....

Idag så torgför Emma Widman en ny listig idé på Newsmill.

Det är att man ska sänka styrkekraven hos soldater av jämlikhetsskäl. Dagens krav är enligt Emma diskriminerande för kvinnliga sökanden till Försvarsmakten. Det här vill alltså Emma ändra på för att möjliggöra för fler kvinnor att komma i fråga som soldater.

Det är helt klart att Emma aldrig har burit ryggsäckar några längre sträckor. Hade hon gjort det, så skulle hon säkert erkänna att det finns vissa fördelar med en miniminivå på fysisk styrka för att klara sådana övningar. Visst kan man hävda att många tjänster idag är relativt tekniska och inte i alla stycken kräver fysisk styrka. Men egentligen spelar det ingen roll om det handlar om att som jägare genomföra marsch med 40kg ryggsäck plus personlig utrustning eller att köra en stridsvagn. Det kan bli lika tungt ändå. Plus att man förväntas kunna hjälpa sårade kamrater på slagfältet. Helt plötsligt kan det bli 90kg att bära på för två personer, plus egen utrustning. Även fordonstjänst är tungt. Emma har inte heller prövat att fixa en bandvagn efter bandkrängning eller byta ett punkterat däck på en terränglastbil. Eller för den delen sätta på snökedjor på en vanlig terrängbil som Geländewagen.

Det jag vill illustrera är att det finns en minsta objektiv styrka som en soldat/krigare måste ha för att lösa tjänsten. Och den är att kunna förflytta sig själv och en fullvuxen kamrat inklusive utrustning en rimlig sträcka i en stridszon. För inte vill väl soldaten Emma bli övergiven i stridsfordonet när fienden rusar mot den och ingen kamrat orkar lyfta sårade Emma? Det blir nog vackra videos på halshuggningar om soldaten Emma har otur.

Kort och gott har Emma än en gång uppvisat total inkompetens avseende militär verksamhet och dess krav. Krig är inte jämlikt, jämställt eller rättvist. Det är den smartaste, starkaste, kompetentaste och turligaste som vinner. Och inte vill vi hänga upp våra soldaters väl och ve på tur?

Emma uppvisar varför politiska broilers alltid kommer att misslyckas i sina gärningar. De saknar nämligen grundläggande insikt i realiteter, utan ser världen genom politiskt färgade glasögon som hindrar alla former av objektiv analys av i det här fallet militär verksamhet och dess krav.

Mitt förslag är att Emma borde anmäla sig som elev till lämpligt specialistofficersfack, till exempel flygtekniker. Det låter väl bekvämt? Jovisst, när hon pluggar aerodynamik på skolbänken ja. Men sen kommer dagen då hon i fält ska ladda flygplan eller helikoptrar och upptäcker att teknikeryrket innebär många och tunga lyft i fältmässiga förhållanden. Då kan hon drömma om sitt kontorskrig som hon inbillar sig att väpnad strid handlar om.

Så Emma, väx upp och sluta leka försvarspolitiker, för det verkar du inte ha några förutsättningar för. Du förstår inte verksamheten, du förstår inte chefens roll att säkerställa att alla soldater har goda möjligheter att överleva striden och du förstår framförallt inte att krig är inte en plats för att leka feministisk ideologi.

Det finns många starka kvinnor som blir utmärkta soldater, likväl som det finns många svaga män som är dåliga soldater. Tyvärr talar statistiken för att män är starkare än kvinnor, men det är ingen kvinnoförtryckande struktur, det är bara genetiska och biologiska fakta.

Om ni vill läsa något seriöst om kvinnliga soldater och belastning så ska ni läsa följande artikel.

Det är till och med så att många män idag har svårt att klara av vikten av personlig skyddsutrustning och all ammunition med mera som man bär med sig idag. Att då sänka kraven för fysisk styrka är bara ett sätt att få hem flera liksäckar. Men det är jämlikheten kanske värd i Emmas värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar