onsdag 2 oktober 2013

Islams sanna ansikte.

Programmet Morgonandakt i P1 har visat islams sanna ansikte.

Det var Andreas Hasslerts avsitt från den första oktober som avslöjar allt.

Avsikten är nog inte att avslöja islams människosyn, men den framgår med all önskvärd tydlighet. Först börjar det med en allmän betraktelse om universum och människans relation. Människan kan bara kalla sig människa om man kämpar. Och endast TROENDE är riktiga människor enligt Anderas syn. Sen beklagar han sig över att han inte hittar så många (riktiga) människor bland majoritetsbefolkningen.

Ibland kan man verkligen fundera på muslimer och deras människosyn. Helt klart är att de betraktar endast muslimer som fullvärdiga människor och att vi övriga inte har något människovärde. Samma människosyn illustreras också i Ekots inslag om bristen på rättstolkar. Cirka 1:44 in i inslaget så förklarar tolken att juridiska termer som grov kvinnofridskränkning inte finns i arabisk rättstolkning. Mannen äger kvinnan och sina barn och får göra vad han vill med dem.

Det tredje exemplet är Tenstafallet, där sex killar gick fria från våldtäkt på en femtonårig flicka. Det krävs inte så mycket arbete för att hitta namn och bilder på de frikända. Jag behöver väl inte säga mer än att de heter inte Kalle och Pelle. Om du är nyfiken, så kan Flashback, Facebook och Avpixlat leda dig rätt. Killarna såg nog flickan som en dålig flicka, dvs. hora i deras ögon. En människa som inte är värd något.

Vad vill jag illustrera med dessa exempel är att man inom MENA (Middle East, North Africa) kulturerna nedvärderar andra, icke-muslimer. Man uppfostrar även barn i Sverige idag till att bejaka dessa kulturella åsikter. Gå in på MEMRI.TV för att titta på översatta klipp på värderingar som kommer ner i en parabol nära dig. Att döda otrogna är en god gärning. Att hata judar är bara bra (grattis Malmö). Och att barn ska bli glada om någon dör i jihad, även om det är fäder och bröder.

Kort och gott, islam och MENA-kulturerna är våldsbejakande, patriarkala, rasistiska, odemokratiska och ojämlika.

Det jag upprörs mest av allt är att media INTE granskar den här typen av människosyn bland en idag ganska stor kategori invandrare. Hur kommer det sig att feministerna inte kritiserar islams kvinnosyn. Hur kommer det sig att politiker inte reflekterar över vilka värderingar som växer i förorterna. Jag lovar, ett nytt fritidshus ger bara ytterligare en lokal, där man kan skrika svennehora till tjejer.

Om det finns strukturella, rasistiska problem i samhället idag, så finns dessa inte hos den "etniskt" svenska delen av befolkningen, utan just hos dessa unga grabbar som matas med att de har rätt till allt just på grund av deras tro, kön och av gud givna rätt.

Grattis Sverige, vi har silat mygg och svalt kameler igen.

Fast det är klart, många yrkespolitiker är väl mer måna om att göra små obetydliga justeringar, än att ta tag i reella problem. Det kan ju skapa spänningar på riktigt. Men som alla spänningar, så är det bättre att mota Olle i grind än att vänta på den stora smällen. Med tanke på politikers verklighetsfrånvaro idag, så blir inte Olle motad. Problemen kommer med andra ord i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar