fredag 25 oktober 2013

nyModerata floskler

Nu måste jag skriva lite om ett par nyModerata floskler, som florerar alldeles för ofta i debatten.

Vi tar statsministerns favorit, som tyvärr har spridit sig till allt fler byråkrater.

"Givet xyz, så kommer abc att inträffa"

Läser vi i Svenska Akademins Ordlista, så betyder ordet;

givet  prep. * under förutsättning av

Om vi då tittar på begreppet givet, så är det helt enkelt så att nya Moderaterna gör ett antal antaganden, och förutsatt att dessa inträffar, så blir utfallet enligt nya Moderaternas förutsägelser.

Några saker som nya Moderaterna verkar ta för givet är att EU:s ekonomi kommer att få en över tiden positiv utveckling. Detta kommer INTE att ske, eftersom EU:s medborgare köper mest kapitalvaror som är made in China, Taiwan, Thailand, Vietnam osv. Alltså, alla köplador som vi befolkar en lönehelg som denna, kommer att skicka pengarna utomlands, till utomeuropeiska fabriker. Kort och gott, EU:s ekonomi kommer att gå sämre och sämre. Den enda kontinenten som just nu går riktigt bra i reella tillväxtsiffror är Afrika. Och det är ju inte så konstigt.

För här kommer vi till en annan av nya Moderaternas floskler. Nämligen att någonting börjar från en låg nivå, eller är på en låg nivå. Afrika som kontinent har bevisligen en mycket låg nivå avseende jämn förmögenhetsdistribution. Men eftersom det är från en låg nivå i Afrika, så kommer nya Moderaterna inte att satsa på att öka den svenska närvaron i Afrika. Det överlåter man så gärna till de kapitalstarka kineserna istället. Tänk om vi kunde exportera någon variant av det svenska samhället till Afrika. Det skulle bli hur bra som helst. Men nej, nya Moderaterna lämnar walk-over till Kina istället. Och kineserna är ju goda demokrater, eller hur?!

Ett annat irriterande ny Moderat antagande är just den låga nivån på Ryssland militära förmågor. Denna låga nivå används som motivation för att sänka Försvarsmakten till en obefintligt låg nivå. Just nu kan man inte ens få ut NYA strumpor till insatsförband, utan man får nöja sig med noppiga dito. Men det är väl bara bra att Playstation-generationen härdas medelst noppiga strumpor. Eller så skyller vi i leden på PRIO. Kundvagnen blev fel, och därmed blev det inga nya prylar. PRIO har till dags dato kostat över FYRA MILJARDER kronor. Undrar om Försvarsmakten blev bättre på väpnad strid av det? Vi har också skapat skrämmande förband som Gender Centrum och dessutom så var Försvarsmakten rådgivare hos Georgiens försvarsmakt för att skapa ett miljöledningssystem. Nåväl, det medförde i alla fall att georgierna kunde skrota sin sönderskjutna militärmateriel på ett miljövänligt sätt.

Så, dags för Statsmannen att vara lite ny Moderat retorisk.

Givet att nya Moderaterna är med i nästa regering, så kan vi konstatera att Rysslands väpnade styrkor kommer att från och med 2018 (FMOrg18), att vara i princip avvecklade, eller omvandlade till en gender-, HBTQ- och genuskorrekt fredskår som endast åtar sig uppdrag från FN. Nya Moderaterna kan också konstatera att Försvarsmakten vid samma tid kommer att ha en förmåga att sätta upp en etniskt-, gender, HBTQ- och genuskorrekt pluton per län i Sverige. Eventuellt KAN de hantera eldhandvapen, men endast den delen som rör SäkI och kassunförvaring. Väpnad strid kommer att betraktas som så 1900-tal, så det håller man inte på med. Eventuella behov av väpnad strid kommer att upphandlas av civila företag, helst drivna av riskkapitalbolag på en så kallad öppen marknad.

Vi kan bara konstatera att nya Moderaternas antaganden är mest illa underbyggda antaganden utan reell faktakontroll och verklighetsförankring. Faktiskt så skulle vi kunna säga att nya Moderaterna har uppfunnit den svenska varianten av nya Språket. Och för oss som kommer ihåg sina litterära referenser, så är det bara en sak som gäller, om man ska klara sig i det nya Samhället. Och det är att älska nya Moderaterna.

För till syvendes og sidst, det finns en myndighet som lyssnar på alla medborgare, och den kontrolleras av Fredrik stridshingsten och hans ryttare. Ryttaren kontrollerar en treställig amerikansk myndighet som lär ha förmåga att avlyssna telefoner, bland mycket annat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar