tisdag 4 november 2014

105.000 nybyggare 2015

Där satt den, Migrationsverkets prognos för 2015.

Självklart ska ni inte nöja er med att läsa pressreleaser, utan även själva grunddokumentet.

Först ska ni reflektera över de trender som framkommer. Sen ska ni börja fundera rent logiskt.

2015 kommer Sverige att ta emot lika många människor som det bor i Umeå, minst. Och den högre ändan av uppskattningen är lika många människor som det bor i Linköping.

För er som inte har koll, så är Linköping Sveriges SJUNDE största stad. Befolkningen i Linköping har tillgång till all samhällsservice som kan behövas. Plus en fungerande arbetsmarknad, med allt vad det innebär av infrastruktur och allt annat.

För att alla dessa nybyggare ska lyckas, så måste vi alltså nybygga ett stycke Linköping, varje år, för att dessa nybyggare ska få tillgång till arbeten, samhällsservice osv. När byggde vi senast Sveriges sjunde stad, ÅRLIGEN? Om vi dessutom skulle bygga ett Linköping årligen, så skulle det i praktiken innebära att vi byggde ett Stockholm vart tionde år. Har vi gjort det? Har någon räknat på vad det skulle kosta att bygga ett Linköping, varje år? Om vi gör en snabb kalkyl, för att illustrera problemet.

Varje människa behöver kanske 20m2 boendeyta, om vi räknar på eget rum plus kök mfl. Det innebär överslagsmässigt 20x105.000x20.000kr/m2=42 MILJARDER kronor, bara för boende. Då har jag inte räknat med infrastruktur som vatten, avlopp, el, vägar osv. Vi kan nog anta att den formen av komplicerad infrastruktur kostar säg dubbelt så mycket som husbyggnad per person. Så bara i form av att bygga ett Linköping, så skulle kostnaden landa på någonstans kring 200 MILJARDER. Så för att betala för detta, så måste VARJE invånare i Sverige öppna sitt hjärta för 20kkr/år. En normal familj på fyra personer ska alltså vara generös för 80kkr/år. Det är fint att vara generös, glöm inte det.

Utöver det har jag inte räknat på några kostnader för utbildning och annat som behövs, för att få ett nytt Linköping att fungera enligt svensk standard.

Sen kommer vi till frågan, vad dessa nybyggare ska arbeta med. För om det är offentliga jobb, så betalas dessa via skattesedeln. För det är väl ingen som tror att New Linkoping kommer att bli ett IT-Mecka som Linköping?

Tyvärr är det som vi ser ett antal öppna politikerhjärtan, som öppnar skattebetalarnas plånböcker till ett projekt som inte är hållbart i ett land med ändliga resurser.

Visst är det otrevligt att lägga grupp mot grupp. Men faktum är att alla former av politiska avväganden är just en fråga om vilka vi ska satsa på. Min gissning är att snart röstar alla pensionärerna på SD. Övre medelklassen har råd att öppna sitt hjärta, så de kan fortsätta rösta på (s)(v)a((M)P). Arbetare kommer att rösta på SD.

En ljus framtid, knappast?

Det värsta av allt är att jag har alltid tagit avstånd från människor som påstår att Sverige skulle kunna drabbas av ett inbördeskrig. Nu är jag tyvärr inte helt säker på det. Min bedömning, 2020......


5 kommentarer:

 1. Jag har alltid - precis som du - betraktat risken för inbördeskrig i Sverige som en nullitet, men nu vete tusan.....med dessa tillbakahållna krafter, när de en vacker dag får syre....

  "Att rösta SD är självförsvar" skulle Åkesson kunna stjäla från våldsvänstern.

  SvaraRadera
 2. Är antalet asylsökande detsamma som antalet PUT?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I princip alla som kommer från Syrien och Eritrea får PUT. Sannolikt blir det likadant för irakier/kurder på grund av ISIS/Daesh.

   Ju mindre som Migrationsverket hinner med, desto lättare blir det att få PUT.

   Enkel logistik...

   Radera
 3. 105 000 asylärenden visst, men utöver detta räknar MIV med ytterligare drygt 50 .000 anknytningsärenden, dvs anhöriga till främst syrianer som vill invandra. Utöver detta tillkommer även "ensamkommande barn" som ligger runt 7 000. Grovt räknat ca 165 000 flyktingar. Utöver detta tillkommer arbetsmarknadsinvandring som ligger på ca 32.000 personer. osv.
  Sammanlagt handlar det om ca 200 000 invandrare år 2015.
  Det kan balanseras förutsatt att ca 200 000 svenskar utvandrar 2015, vilket kommer att vara nästa steg rent logiskt.

  SvaraRadera
 4. asyl -PUT+++ anhöriginvandring...

  SvaraRadera