måndag 11 maj 2015

Politiska idiotier, del 2 (SvP, S)

Äntligen!

Svenskarnas parti lägger ner, enligt SR med flera.

Det nazistiska partiet Svenskarnas parti lyckades förra valet att få cirka 5.000 röster. Nu har man upptäckt i partiledningen att nazismen som politisk ideologi är helt död i Sverige och lägger följdaktigen ner. Vilket inte är mer än rätt, eftersom även detta ideologiskt drivna parti inte har förstått vad som fungerar i verkligheten.

Nazismens brott mot mänskligheten är mycket väl dokumenterade och erkända av i princip hela världen, förutom ett antal foliehattar som är förintelseförnekare eller på annat sätt ska vi säga något mentalt begränsade.

Hur som helst, de gamla nazisterna i Sverige från 40-talet har väl mer eller mindre dött ut. Nya nazister har det väl i praktiken inte funnits alls i Sverige just på grund av att det svenska folket har varit väl införstådda i det förkastliga med en politik som bygger på föreställningar om ras, folkstam och andra etnocentrerade egotrippar. Kort och gott, så är gemene svensk för intelligent för att faktiskt ta till sig nationalsocialismen på fullt allvar.

Så det är ju jätteskönt att svensken inte är nazist. Men fascist är han uppenbarligen, i alla fall om man får tro Stefan Löfven. Eller de som röstade på SD. Vilket också är en härskarteknisk metod för att tala om för oppositionspartiers anhängare att de är lite mindre intelligenta.

Det som är mest förvånande är att Löfven gör ingen analys av att det finns så få nazister i Sverige, nämligen cirka 5.000, men samtidigt så finns det över 800.000 fascister i landet. Märkligt att två så snarlika ideologier skulle ha så olika antal anhängare? Eller kan det vara så att det är faktiskt 800.000 icke-fascister, men oroade väljare som ser problem som Löfven ignorerar fullständigt?

Så då kommer vi till frågan, är Löfven en politisk idiot, eftersom han använder sig av dylik etikettering av politiska motståndare. Eller använder han sig av härskartekniker för att LO-anslutna inte ska rösta på SD? SD-stödet är nu cirka 20% hos LO-medlemmar. Det är kanske lite oroande för en före detta fackbas som Stefan Löfven. Men det som är riktigt märkligt i Löfvens förda politik är just ignoransen av denna grupp av LO-medlemmar. Man kan ju undra varför Löfven inte skapar en politik som återför dessa väljare till socialdemokraterna?

Men jag tror att jag vet varför det förhåller sig på det viset. Nämligen att man låter sin regeringspartner Miljöpartiet dominera den frågan som oroar just LO-medlemmarna. Att ett så stort parti som socialdemokraterna saknar det politiska modet att ha en egen linje som liknar den som Ingvar Carlsson förde på sin tid.

Fast vi kan nog utesluta att Löfven är en idiot. Det är snarare så att han är helt medveten om att han riskerar mediedrev från en vänster-miljöpartistisk mediekår mot sig. Och obstruktioner från sin vice statsminister med flera.

Så där är vi nu, en socialdemokrati lamslagen av ett litet skitparti och en medieelit som delar det lilla skitpartiets värderingar.

Grattis, Socialdemokraterna, det gjorde ni bra.... inte....6 kommentarer:

 1. Det är skönt när dom i Svenskarnas parti inser fakta och lägger av. Jag önskar att MP också kunde komma till insikt, eller rättare sagt ledningen i MP.
  Att dessa människor som drivs av ideologi och inte sunt förnuft ska ha ett inflytande är inte bra för någon.

  SvaraRadera
 2. Är det bara jag eller har nationalsocialismen fått oförtjänt (men förståerligt) dåligt rykte?
  Min tolkning av nationalsocialismen som ideologi är att man är för en stark stat för att skydda den inhemska etniciteten.
  Sen har vi ett land som via denna ideologi tog steget längre och avrättade oönskade element vilket såklart är förkastligt, men då vi inte har arvsskuld så kan dagens nationalsocialister aldrig ställas till svars för vad andra gjort för 75 år sedan.

  Ett alternativ till min tolkning är att NSDAP's partiprogram är själva tolkningen av nazism men då bör det ju per definition inte finnas några nazister alls i sverige då vi inte har (riktigt) samma förutsättningar som tyskland på 1930-talet.

  Samma sak gäller naturligtvis sovjetunionens kommunism.

  Rätta mig gärna varför jag har fel.

  //En fritänkare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Socialism som ideologi är alltid dåligt, eftersom grunden är ett jantelagstänkande där avundsjukan får råda. Att dessutom skapa en exkluderande socialism inom nationalismens ram är ännu sämre.

   Konservatism har fördelen av att vara relativt förutsägbar och dessutom relativt rättvis, utan att för den skull bejaka människans sämre sidor, såsom avundsjuka.

   Sen är fråga, vad är inhemsk etnicitet? Möjligen kan man tala om en kultur, men den är inte knuten till vare sig gener eller andra "nationella" egenskaper, utan snarare gemensamma värden som är relativt accepterade i ett samhälle.

   Så frågan är, vilka är de svenska värdena?

   Radera
  2. Statsmannen ställer sig i det kulturmarxistiska ledet och frågar retoriskt: vad är inhemsk etnicitet?
   Vi finns inte... Men alla andra etniciteter finns?
   Usch och fy!

   Radera
  3. Hur definierar du svensk etnicitet, som är funktionellt för "ursvenskar" från Ystad till Riksgränsen?

   Att anklaga mig för att vara kulturmarxist verkar vara en argumentationsbrist, eftersom jag är konservativt borgerlig.

   Radera
  4. Som jag ser det är alla typer av socialism exkluderande av grupper, nationalsocialismen delar bara in gruppen annorlunda.

   Sverige är (var?) väldigt homogent som folk och bör inte vara/varit särskilt svårt att etniskt dela in som "ursvenskar" och samer (förenklat).

   Trots hög takhöjd här på bloggen känner jag att jag behöver förtydliga att jag anser mig själv som liberalkonservativ och absolut inte delar nationalsocialismens värdegrund.

   Radera