tisdag 22 mars 2016

Vad innebär det att Adelsohns har blivit Avpixlade?

Ingen kan ju ha missat den sensationella artikeln med bland annat Adelsohns om det ökande väljarstödet för SD på Östermalm. Som så klart har mötts av många ifrågasättanden. SD:s ökning i Östermalm är sensationellt enligt artikeln, men väljarstödet var höger på journalist/hipster-Södermalm.

Så vad är det egentliga problemet? Finns det en medial konspiration som undertrycker problem med invandring?

Ja, problem med invandring undertrycks. Är det en konspiration? Nej, för en konspiration antyder att det finns en plan eller samordning kring frågan. Dock så kan man kanske dra de pressetiska reglerna och sin egen politiska världsåskådning så långt att man undviker vissa ämnen eller problemställningar.

Varför heter sajten som ogillas Avpixlat? Jo, för att i princip alla medier "pixlar" gärningsmän, även när de är fångade på övervakningskameror. Man får gärna fråga sig varför? Eller i värsta fall, om pixlarna har blivit för mörka, så har man "vitpixlat" bilderna. Det räcker med att besöka Interpols hemsida för att se vilka som Sverige har efterlyst.  TVÅ av 47 personer har namn och ser ut som etniska svenskar i flera generationer. Kriminalvården har förstås ingen statistik på etnicitet av de som sitter i fängelse, men jag är helt säker på att om ni känner en domare, åklagare, advokat, polis eller anställd hos kriminalvården, så kommer ni att upptäcka att de kan vittna om att de flesta brottslingar uppfyller inte "vithetsnormen" på något sätt.

Så det fantastiska som Avpixlades kring Adelsohns är att de är antagligen som de flesta svenskar vill informera sig mer än det som bjuds i "gammelmedia" som "censurerar". Visst, Avpixlat är kanske inte den bästa källan, men visar på en trend bland media att inte vilja publicera bilder på brottslingar, om de inte uppfyller "vithetsnormen". Vita europeiska brottslingar publiceras nästan alltid i bild. Då heter det att det finns ett allmänintresse, fast personligen tror jag att det har mer med journalistens eller redaktörens särintresse att göra, nämligen att det är inte "bara" invandrare som är brottslingar.

Utöver det så hävdas det med hjälp av statistik att Sverige har aldrig varit säkrare än nu. Då ställer jag bara den retoriska frågan varför journalister och redaktörer på 70-, 80- och 90-talet inte rapporterade om alla balkongfall, gängskjutningar, mord, våldtäkter och mopedrån som skedde då? Var de bara snorfulla på puben och drack representationssprit? Missade de alla no-go zoner i Sverige på den tiden?

Att Sverigedemokraterna växer är ju inte så konstigt egentligen. Så länge som andra partier inte vill diskutera ett samhällsproblem som faktiskt existerar i mångas vardag eller medvetenhet, så kommer SD att öka. Att SD har ökat på Östermalm är en följd av att många på Östermalm måste tjäna sina pengar själv, alltså så håller de på med riskminimering i sin affärsverksamhet. Dvs. om någon tar tag i problem som påverkar pengaflödet negativt, så kommer dessa människor att välja ett realpolitiskt alternativ. Pengar luktar inte, som bekant. Och pengar kan man inte tjäna genom att önsketänka, utan man måste förhålla sig till realiteter.

Jag har några tips.

Till mediala representanter. Gör er inte till folkets censorer av missriktad välvilja. Information want to be free. Och om informationen finns på nätet, så finns den alltid där, vare sig det passar er agenda, politiska åsikt eller pressetiken.

Till partiföreträdare utanför SD. Att ignorera ett problem som folket upplever objektivt eller subjektivt kommer bara att leda väljare till ett parti som upplevs vilja "ta tag" i problemet.

Till Adelsohns. Byt från Avpixlat till Flashback istället. Mer detaljer och bättre fakta.

Och just ja, väljaren har faktiskt tolkningsföreträde på valdagen om vad som är sant, rätt och riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar