onsdag 6 juli 2016

New Stockholm

Så har Boverket klargjort att den demografiska utvecklingen i Sverige kräver att ett nytt Stockholm ska byggas.Först och främst, New Stockholm ska byggas inom fem år. De som känner till hur lång tid det tar att bygga EN byggnad, kan ju fundera på hur realistiskt det är i verkligheten.

Sen kommer vi till frågan, var ska New Stockholm ligga? Egentligen finns det bara ett svar, och det är mellan Old Stockholm och Uppsala. Att bygga mellan Old S och Södertälje är ogörligt, så länge som Södertälje kanal är en flaskhals i regionen. Att bygga utefter norra Mälaren mot Enköping är också ett alternativ. Men som sagt, tänk hur stora arealer som behövs för New Stockholm. Att då begränsas av Mälaren är inte bra.

Men nu kommer vi till det väsentliga. Hur kommer det sig att våra myndigheter som planerar stadsbyggnad, inte har gjort klart sina jobb? Normalt är stadsplanering en strategisk process som har en framförhållning på kanske 20-30 år. Helt plötsligt så har vi inte koll.

De som tidigt i invandringsvågen kritiserade volymerna genom att påvisa FAKTA, blev stämplade som rasister och andra tillmälen. Det är beklämmande att vi idag har en politikerkår och även en mediekår som inte kan ta till sig FAKTA, dvs. sakförhållanden som är objektiva.

Vem idag kan säga att visst, det är enkelt att bygga New Stockholm eller att det kostar relativt lite pengar. Kort och gott, tid och pengar är också faktiska förhållanden att ta hänsyn till.

Men som sagt, godhetsapostlarna har förnekat alla former av fakta för att istället leva i en orealistisk drömvärld, där vi kan allt från öppna hjärtan till oändliga mängder stödåtgärder och jobb till alla.

Bloggrannen Johan Westerholm belyser FAKTA på ett bra sätt. Bara att läsa alla artiklar som han skriver. Ingen fara, Johan är socialdemokrat, så det är ingen rasist ni läser, utan en före detta underrättelseofficer, som har koll på just fakta, innebörd och drar därmed korrekta slutsatser.

Sen håller jag med partikamraten Sara Skyttedal, vi måste få ett slut på godhetshyckleriet. För annars kommer SD att få 50,1% eller mer valet 2022, oavsett om rikspolischefen avgår eller inte vid en SD-vinst.

Godhet i kombination med dumhet är aldrig en väg till framgång, varken för en individ eller en stat.

1 kommentar:

  1. Kan man inte bara riva befintligt och slänga upp skyskrapor som är dubbelt så höga som befintliga hus i Stockholm.

    SvaraRadera