lördag 7 augusti 2021

Dag 219 år 2021

 

Jaha, då är vi i ett läge när det skjuts NÄSTAN varje dag i Sverige.

När övergår kriminellt våld till terrorism alternativt en lågnivåkonflikt med staten och dess medborgare? Regeringen gör det lätt för sig. Det är varken terrorism eller lågnivåkonflikt, eftersom de anser att en utredning är en tillräckligt kraftfull åtgärd.

Om jag fick välja, så skulle jag föredra att vi klassade den beväpnade brottsligheten som terrorism. Och så skulle relevanta åtgärder tas mot terroristerna, vilket kan inkludera statens hela våldsmonopol. Terrorister kommer att ha två val. Kapitulation eller betraktas som fientliga kombattanter mot nationalstaten, med de konsekvenser som det kan innebära.

Det är INTE NORMALT att det skjuts i Sverige. Och om något är onormalt och drabbar medborgarna på ett såpass negativt sätt som vapenvåldet, så MÅSTE man ta tag i problemet direkt, inte gömma det bakom en utredning.

Handling är viktigare än ord, när människor beskjuts på våra gator och torg.


1 kommentar:

  1. Helt rätt! Det är hög tid att staten agerar med den kravs som krävs för att bryta den våldsspiral vi ser. Dags för socionomerna att ta semester och att staten nu ser till att uppfylla sin del av samhällskontraktet vad gäller kriminalitet och våld.

    SvaraRadera