tisdag 3 augusti 2021

Ideologi och idioti före fakta och logik

 Ja, var ska man återstarta sitt bloggande egentligen?

Kanske lite förklaringar till varför det går så dåligt i Sverige.

Vi börjar med trygghet och säkerhet. Poliser i Sverige är underbetalda. Myndigheten är underfinansierad. Människor skjuts till höger och vänster. Vittnen i rättegångar dödas. Bomber sprängs.

Samtidigt har vi en regering som satsar 30 miljarder på familjeveckan. Alltså en regering som föredrar att köpa väljare, istället för att lösa problemen med våra rättsvårdande myndigheter.

Sen har vi slutförvaret av kärnavfall. Beslut måste fattas innan sista augusti. Sen måste vi börja stänga ner kärnkraften, som levererar minst trettio procent av vår elektricitet, eftersom det inte finns någonstans att förvara utbrunnet kärnbränsle. Miljöpartiet håller alltså på med en smygstängning av 30 procent av vår elektricitet med den ideologiska förhoppningen att vindkraften kommer att lösa problemet. Samtidigt håller man på att med diverse bestämmelser på att stänga ner många mindre lokala vattenkraftverk. Sverige kommer att bli ett U-land med ständiga elavbrott i framtiden.

Så här ser VERKLIGHETEN ut idag när det gäller svensk elproduktion.


Regeringens inkompetens kommer att skapa ett medeltidssamhälle.

Sen har vi senfärdigheten kring Cementa. Ingen verkar ta problemet på allvaret för svensk byggbransch.

 


Så tre fjärdedelar av svensk cementproduktion kommer att försvinna. Och den går inte att ersätta hur som helst. Enligt branschen så kommer det att ta flera år. Vad ska vi göra då? Inte bygga bostäder, skolor, sjukhus, vägar, broar osv?

Som ni ser, det är fullständigt vansinnigt att inte ens oppositionen kastar ut den här regeringen. Alla verkar tro att problemen försvinner om man inte pratar om dem.

Jag kan inte säga annat än att jag föraktar politiker som inte förstår att deras jobb är att se till att Sverige fungerar, både på kort och lång sikt. Just nu verkar den politiska förmågan bestå av floskelbingo och ingen verkstad alls.

Det är dags för politiker med yrken 2022, för yrkespolitiker har visat sig totalt inkompetenta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar