onsdag 3 oktober 2018

Judar är svin och apor

enligt en imam i Helsingborg, om man får tro på uppgifter i kvällspressen.

Judiska församlingen ska göra en anmälan om hets mot folkgrupp. Nu kommer vi till det intressanta. Imamen har så klart citerat koranen, muslimernas heliga skrift. Såvitt jag kan minnas, så får man citera religiösa texter, utan att fällas för hets mot folkgrupp. Pastor Åker Green klarade sig, om jag inte missminner mig.

Här kommer vi till en intressant punkt, nämligen att religionsfriheten går antagligen före andra lagar, i enlighet med Europakonventionen. Vad gör vi den dagen då NMR vill ha Mein Kampf som helig skrift och Hitler som sin Messias? Eller kommunisterna vill ha Das Kapital som dito skrift och Marx som Messias?

Någonstans tycker jag att vi har kommit till vägs ände med religionsfriheten som begrepp. En religion som predikar hat, intolerans och våld bör rimligtvis inte accepteras i ett humanistiskt samhälle. Eller religioner som inte tillerkänner mänskliga rättigheter till alla människor, oavsett religion, ras, sexuell läggning eller andra livsval.

Det är ju så illa att muslimska länder erkänner inte ens FN:s deklaration kring de mänskliga rättigheterna, utan har utformat en egen. Som begränsar mänskligheten till Umma, dvs. den muslimska gemenskapen. Så nästa gång du blir förvånad över våld från muslimer gentemot icke-muslimer, bli inte det. Det är konsekvensen av att man erkänner inte mänskliga rättigheter för icke-muslimer.

Så var det med "fredens" religion.

Det är dags att begränsa religionens negativa påverkan på mänskligheten. Det var inte så farligt i en värld med spjut, svärd och pilbåge. Men i en värld där man har massförstörelsevapen, är det ytterst farligt att vissa religiösa idéer får fortsätta predikas till nya generationer.

Vill påminna om den här videon, som är mycket talande för vad som väntar i framtiden, om vi inte gör något NU.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar