måndag 1 oktober 2018

Regeringsfrågan

Hej och välkomna tillbaks efter valet 2018.

Mandatperioden 2018-2022 vill man INTE sitta i regering. Allmän lågkonjunktur, med kraschad bostadsmarknad, högre övervältrade kostnader från staten till kommunerna med mera. Kort och gott, det kan inte vara roligt att vara i regeringsställning och förklara för skattebetalarna att man måste höja skatten med 2-7 kronor, utan att för den skull få mer för pengarna. Tvärtom, det blir sämre med skola, vård, omsorg, äldrevård, infrastruktur med mera.

Nä, skulle jag vara i Kristerssons kläder, så skulle jag gladeligen låta socialdemokraterna köra landet i botten ännu mer, inklusive korkade bidrag till mens på arbetsplatser med mera.

Pasokifiering kommer att kännas som en lätt bris i förhållande till vad som händer vid valet 2022 i så fall.

Visst, jag förstår Kristerssons strävan efter att bli en statsminister. Men tyvärr, det är Svarte Petter på alla sätt och vis. För en mandatperiod räcker inte till för att fixa systemet. Plus att nya moderaterna är inte tillräckligt radikala. Som vanligt så fungerar inte osthyveln när man ska fixa riktiga problem.

Och om vi råkar få Annie Lööf som statsminister, så finns det nog en risk för att SD blir ett 50% parti 2022. För floskler har aldrig fixat något.

Statsmannens slutsats är att den som tar regeringsmakten nu, är den STORA förloraren 2022.

För övrigt anser jag att kommunister ska förföljas lika intensivt som nazister. Same shit, different name.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar