onsdag 30 april 2014

Carl Bildt har RÄTT!

Ekot har fortsatt med sin anti-Gripenkampanj genom att fortsätta med insinuanta "nyheter" om hur den svenska ambassaden och ambassadören i Schweiz fortsätter att stötta export av Gripen.

Carl Bildt har helt rätt i sin kommentar. Det är väl självklart att en svensk ambassadör ska stötta svensk export. Att man hemligstämplar handlingar av det här slaget är inte heller konstigt, då det rör sig om mellanstatliga förhållanden, vilket man av kutym inte vill lämna ut till obehöriga. Det är en del av den diplomatiska världen, helt enkelt.

Det som jag ser som problematiskt är att troligen finns det en tjänsteman på UD som är EMOT Gripenexport och läcker handlingar till Ekot. Att våra vänster- och mp-orienterade journalister är emot vapenexport, till och med till ett land som Schweiz är inte så förvånansvärt. Det ingår i deras grundläggande ideologi. Eftersom landet Schweiz är helt oantastligt, så väljer då Ekot att fråga schweiziska politiker ett antal intrikata frågor utifrån det hemliga materialet som någon på UD har läckt. Det är väl ganska självklart att en politiker från ett annat land inte gillar alla frågor som man kan konfronteras av från svenska journalister.

Det börjar bli dags för anti-Gripenjournalisterna att börja analysera Gripenprojektet lite mer objektivt. Det är sannolikt världens modernaste och bästa enmotoriga multirollflygplan. Speciellt när E-versionen kommer. Så varför bråka om projektet. Låt oss än en gång vara stolta över svensk industri, svensk teknik och svensk innovation.

Det är självklart att en ambassadör ska göra positiv reklam för Sverige, i alla lägen.

Carl Bildt har rätt.

1 kommentar:

  1. Kan var landsförrädare som gör det för att störa svensk vapenexport till förmån för främmande makt. Det skulle alltså kunna vara Calle själv. Han verkar gilla både USA, pengar och Alliansen verkar ju gilla nedrustning av Sverige, förrutom valfläsket som KANSKE kommer 2018...

    SvaraRadera