torsdag 1 december 2016

Regerings(o)dugligheten del 2

Ja, nu vet ni verkligen vem jag inte gillar.

Nämligen kombinationen vänstersossar och miljöfascister, med mörkrött understöd av vänsterpartiet (kommunisterna).

Jaja, vänsterpartiet kommunisterna hävdar att de inte är ett kommunistiskt parti längre, men så länge som deras ungdomsförbund Ung Vänster i sitt program förordar både revolution och Marxism, så är man kommunist i min bok.

Nåväl, då har vi väl ett svar på våra böner, nämligen Alliansen?!


Alliansen har bara några få problem. Nämligen att de lider av trovärdighetsproblem i frågan om regeringsduglighet. Vi börjar väl med åtta år av Alliansregering. Och vad händer? För att straffa väljarna som röstade på SD, så kommer statsminister Fredrik Reinfeldt överens med miljöpartiet om sannolikt EU:s slappaste tillämpning av invandringslagar genom en migrationsöverenskommelse. Det är den överenskommelsen som är grunden för DAGENS problem som den nuvarande regeringen inte klarar av. De är för övrigt inte bättre de heller, om ni läste gårdagens drapa mot regeringen.

Så om vi tittar på den enskilt största kostnaden för det offentliga, för det är migrationen idag, så har Anna Kinberg Batra högt och tydligt deklamerat att den gamla Allianspolitiken, som hon stod för, måste skifta riktning till en mer restriktiv politik. Det tråkiga med den omvändelsen under galgen är att uppenbarligen borde AKB förstå att det är inte så särskilt statshenmässigt att ta femton år på sig att förstå som många SD-väljare har förstått under tre val, dvs. 2006, 2010 och 2014. Det är inte så att helt plötsligt så har svenskarna blivit rasister, utan de har sett utfallet av migrationen i sin vardag.

Så Annas första trovärdighetsproblem är att trots att hon har påstått att Stockholmare är smartare än lantisar, så har hon tagit längre tid på sig att förstå problemet än många lantisar och stadsbor.

Så tittar vi lite på Annas regeringsunderlag enligt SCB idag.


KD ligger under riksdagsspärren, vilket innebär att det blir ett parti mindre och ett antal röster som förloras för Alliansen. Det är sannolikt ett resultat av att KD valde en partiledare som inte sitter i Riksdagen. Det kostade socialdemokraterna att välja Löfven, och det kostar KD. Konstigt att KD inte fattade det problemet.

Så då har vi det stående partiet Liberalerna. L ligger också oroväckande i en nedåtgående trend. Partiet har ju historiskt fiskat i grumliga vatten, så de har nog inga problem att ställa krav på medborgarskap, som inkluderar språktest och annat.

Dock har AKB ett parti kvar i sin kvarvarande Allians, nämligen Centerpartiet. Där kan vi säga att partiet levererar verkligen när det gäller låt gå liberalism. Stureplanscentern måste vara nöjd. Dock så har ju den goda Annie förklarat att partiet är inte för en fri invandring, men det möter intern kritik bland de som verkligen vill leva det ultimata liberala livet. Plus att Annie är nog inte trovärdig i sina utsagor om att hon vill begränsa invandringen, utan det är nog också en omvändelse under galgen. Tvärtom, Annie har nog övertagit en del miljöpartister och annat vänsterfolk som tycker om den invandringsliberala linjen.

Sen har AKB trovärdighetsproblem inom området försvar också. Det finns ingen indikation på att de ännu nyare moderaterna uppfattar Putins expansion som ett hot vare sig mot Sverige eller mot våra EU-grannar. Det har inte kommit ett enda seriöst pip i ämnet.

Området säkerhet och trygghet, med polis, domstolsväsende, kriminalvård är helt underdimensionerat och Alliansen gjorde inget under sina åtta år, trots att signalerna ute i samhället var ganska tydliga. Tvärtom, även här sparade man så mycket som man kunde.

Så frågan är, vem ska Anna Kinberg Batra regera med? Hennes aversion mot SD är tydlig, så där kommer det inte bli något regeringssamarbete. Kan hon locka över miljöpartiet? Knappast med nuvarande invandringsinställning. Och då återstår att AKB och Stefan Löfven "tar ansvar" och regerar tillsammans. Och då behöver AKB inte Alliansen.

Det som också gör Anna Kinberg Batra olämplig som regeringschef är att trots att hon har makten att faktiskt fälla regeringen så gör hon inte det. Riksrevisionsverket har visat på riskerna med regeringens budget för framtiden. AKB väljer aktivt att INTE lyssna på tjänstemän som kan det här med ekonomi. Eller så låter hon Sverige förfalla av valtaktiska skäl.

Det Anna Kinberg Batra inte har förstått, att regerande är inte taktik, det är strategi!


 2018


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar