måndag 12 december 2016

Sverigedemokraterna, inte svaret på samhällets problem

Nu ska jag direkt säga att jag finner inte Sverigedemokraternas politik som så rasistisk som vissa debattörer vill hävda. Men antagligen har dessa debattörer tittat mer på Expos godkända åsiktskorridor än Sverigedemokraternas partiprogram.

Men vad bra, då kan vi väl rösta på SD och allt fixar sig?

Nä, det är precis det som är fel. Det är mer sannolikt att vi får se en M+S eller S+M regering än en SD-regering. Just av anledningen att alla andra partier har målat in sig i ett hörn, genom att ta avstånd från all form av formellt samarbete med SD.

AKB har ju hotat med att de ännu nyare moderaterna kommer ALDRIG under hennes ordförandeskap att samarbeta med SD, även om AKB är väldigt duktig på att kopiera SD:s förslag.

Var svetsarlärlingen är i sin relation med Jimmie Åkesson har ju framgått ganska tydligt. Plus att SD företräder en gammaldags socialdemokratisk folkhemspolitik som snor väljare från Stefan.

Nåväl, alla dessa låsningar har lett till dagens minoritetsregering, som är direkt skadlig för Sverige. Det spelar ingen roll var vi tittar, problemen hopar sig. Polisen, sjukvården, socialtjänsten, försvaret, järnvägarna.

En del av problemet är att i princip ALLA politiska partier i Riksdagen har bidragit till problemen i samhället. Genom att till exempel kalla allvarliga problem för "utmaningar" och annat snömos som någon kommunikatör har sagt att man ska använda.

Därför krävs det en liberalkonservativ kraft i Riksdagen, som inte är folkhemssocialister, som SD. Om ni inte tror mig, hur kommer det sig att socialisterna i Riksdagen är så pigga på att kalla SD höger? Jo, för de inser att SD konkurrerar om vänsterröster som vill ha tillbaks folkhemmet. Och kanske till och med Tage Erlanders syn på det svenska folket som ovanligt homogent och en anledning till Sveriges framsteg efter andra världskriget.

Sen måste ni fundera på om vi verkligen kan lita på Alliansen?


OK, här står alltså Alliansens ledare och konstaterar att Sverige har NYA utmaningar. Sanningen är att Sverige har GAMLA problem, som fanns även under Alliansregeringens åtta år. Inte ens idag kan dessa "ledare" vara ärliga med att säga att det är gamla problem som man har bortprioriterat när man satt i regeringsställning.

Och nu söker de ett nytt mandat?!


Tre av fyra personer på den här bilden satt i Alliansregeringen under åtta år och utarmade polis, försvar, järnvägar, vården, kommuner med mera. Dessutom kan dessa fyra personer fälla dagens skadliga regering när de vill. De behöver inte ens ett val, utan bara fråga SD snällt om de vill fälla regeringen.

Men nej, det går inte, för dessa fyra personer saknar det som jag har nämnt tidigare, nämligen;

INTEGRITET, MOD OCH HANDLINGSKRAFT.

De kan handla idag, men avstår. De har inte modet att erkänna sin egen delaktighet i dagens problem. Och de saknar integritet att erkänna att de behöver hjälp från SD.

Men som sagt, ni som hoppas att nästa statsminister heter Jimmie Åkesson kan glömma det, för det krävs det 50,1% av väljarkårens röster 2018. Jag skulle inte satsa en krona på det.

Som jag ser det, så måste många bytas ut i Riksdagen och ersättas av just de egenskaper som jag har hävdat är viktiga för att styra riket.

Och för mig är alternativet Medborgerlig Samling.

Varför? Jo, för att det behövs ett parti som har företrädare som vill föra en fakta- och evidensbaserad politik, inte en politik som bygger på gammaldags ideologier, som inte fungerar i dagens globaliserade värld. Det går inte att gå tillbaks till en lokal värld med 293 versioner av Nordkorea. Utan det gäller att ha en politik som fungerar i dagens mångkulturella värld.


Ja, det är alltid en risk att rösta på ett nytt parti. Men om det visar sig att alla gamla läkare är kvacksalvare, skulle du fortsätta gå dit om det dök upp en medicine doktor?

Har du som väljare INTEGRITET, MOD och HANDLINGSKRAFT att våga rösta på det du verkligen känner och tror på? Eller ska du vara som de här fyra personerna ovan och taktisera och hoppas att det inte blir sämre, även om du vet att det blir sämre?


3 kommentarer:

 1. Det behövs något migrationspolitiskt MYCKET hårdare än SD, dock helst inte några som kallar sig nationalsocialister som NMR...

  SvaraRadera
 2. Jag tror själv på MED men jag tror att det måste bli sämre innan det kan bli bättre, jag tror att SD liksom MP måste få möjlighet att få reell makt för att kunna destrueras som stoppkloss i det politiska samtalet. En röst på SD blir således en röst för förbättring i förlängningen, däremot inte pga SD.
  Med det sagt så tycker jag man ska rösta på det man tror på och inte som jag gör ovan försöka sig på någon form av spelteori.

  SvaraRadera
 3. Visst behöver vi medborgerlig samling, men kring vad? Kring ekosocialliberaldemokrati, föreslår jag. "Konservatism" är i min mening intressant endast om man gör det synonymt med "hållbarhet".

  Medborgerlig Samling förefaller ha missat visionen om medborgarlön, som jag ser som framtidsnödvändig.

  Jag fortsätter föreslå EkoSoLiD - Ekosocialliberaldemokraterna. Men man kan förstås döpa partiet till Medborgerlig Samling/EkoSoLiD eller EkoSoLiD/Medborgerlig Samling.

  SvaraRadera