fredag 3 november 2017

ACAB = All Cocks Are Bastards

Jaha, rättroende, åsiktskorridorvakter, feminister, vänstermänniskor med mera har upptäckt en väldigt revolutionerande sak.

Nämligen att män med "hjärtat på rätt ställe", rätt värderingar med mera är som de flesta andra män. Det vill säga män som gillar att sticka in sin leksak lite här och var. Problemet med dessa män av den "rätta sorten" är att de verkar följa det gamla fina socialistiska vanan att samma regler gäller inte de som leder än de som blir ledda. Därmed verkar just vänstermän med makt vara mer hemfallna till att bete sig svinigt.

Missförstå mig inte, det finns säkert vänstermän som är alldeles reko. Men som det gamla talesättet säger, makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut. Och här har vi då verkligen "patriarkala maktstrukturer" som verkar ha nyttjat sin makt till både det ena och det andra.

Märkligt att kvinnor med hjärtat på rätt ställe inte har reagerat på detta tidigare. Det är ju inte så att de flesta #metoo skandalerna kommer från förra veckans glöggfest, utan verkar ibland vara tvåsiffrigt antal år gamla synder. Lik förbaskat har dessa mansgrisar fått fortsätta att bygga vidare på sina maktstrukturer.

Jag tycker nog att det är dags för feministerna att dekonstruera de patriarkala strukturerna i sina egna politiska led. Fast det kan ju leda till dålig stämning.

Jag vill inte vara moraliserande med vilka konstellationer som sticker in vad i vem, men det finns faktiskt några grundregler som är enkla. Båda ska vara myndiga. Ingen bör ha formell makt över den andre. Och så ska man ha ett samtycke om vad som är okej. Och jag snackar inget kontrakt eller så, utan faktiskt takt och ton nog att förstå vad som är rätt eller inte.

PS: Många av dessa män med hjärtat på rätt ställe verkar finnas på DS.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar