torsdag 2 november 2017

Socialism 2.0

Så var det dags att konstatera att den ännu nyare moderatledaren inte heller vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Intressant, då SD lär bli ett parti över 15%, dvs. i praktiken kommer SD att vara en ännu tydligare vågmästare under mandatperioden 2018-2022. Oviljan mot SD är alltså större än Alliansens vilja att undvika ytterligare fyra år av katastrofalt socialistiskt styre. Vi har att se fram emot en krasch på bostadsmarknaden, ökade skatter, mer svartjobb, mer kriminalitet, minskade löner för offentliganställda med mera. Ibland undrar jag om grundkravet för att bli en politiker är bristande läskunskaper i kombination med obefintligt intellekt.

SKL aviserar att kommuner måste höja skatterna med upp till sju kronor. Det låter inte mycket, men det innebär att för många så närmar sig kommunalskatten 40 kronor på varje intjänad hundralapp. Denna höjning kommer inte att leda till bättre service och höjda löner för kommunalanställda, utan bara för att vidmakthålla nuvarande service. Sen får var och en fundera på var den höjda skatten går. Jag kan ge ett tips, kolla i kommunens budget för försörjningsstöd och socialt boende.

Den enda slutsatsen är att det finns ingen statsmannamässig ledare på den borgerliga sidan som värnar om medborgarens väl och ve. Tvärtom, man fortsätter med Reinfeldts doktrin att straffa svensken för att man inte tydligt röstade på Alliansen. Annie och Jan blockerar vettiga lösningar och Ebba får aldrig inta en plats i Riksdagen 2018, det är så det ser ut. Har vi otur, så hänger MP kvar och F! kommer in. Då blir det riktig vänstersocialism för hela slanten.

Mitt tips till dig som inte önskar "Socialism 2.0" 2018-2022, försök att hitta borgerliga alternativ som fungerar. Allt annat leder bara till dålig stämning.

1 kommentar:

  1. Okunskap är väl krav i anställningsavtalet för riksdagsledamöter numera? Men det behöver "skita sig" ordentligt innan ordet förtroende i förtroendevalda kan få någon mening. Intellektet är det nog inget fel på, men det används till partipolitiskt skitsnack snarare än att lösa problem. Skitnödig media som hänger ut alla utom sig själva är en stor bov. Det var bättre förr! :)

    SvaraRadera