onsdag 8 juni 2016

Har du betalat, så får du, annars inte

Det känns skamligt att säga, men Sveriges bästa politiska tänkare är varken svensk eller man, för den delen. Utan det är en kvinnlig invandrare i form av Alice Teodorescu. Hon tog nyligen upp ämnet om välfärden ska vara tillgänglig för alla.

Jag tycker att frågan är väldigt enkel att besvara. Har du haft "turen" att bli född i Sverige av personer som är permanent bosatta i Sverige, så har du vunnit i det svenska välfärdslotteriet.

Men om du inte har det, så tycker jag att man bör kvalificera sig på något sätt. Dessa kriterier vill jag gärna att vi belyser lite grand.

Låt oss säga att du får direkt ett arbete i Sverige. Då ska du så klart kvalificera dig och din familj direkt, eftersom du är skattskyldig i Sverige, det är väl inget konstigt med det?

En annan kategori, som INTE bör kvalificera sig alls är "EU-migranterna". Varför inte, undrar du kanske? Enkelt. De har ingen inkomst som man kan beskatta och de är de facto medborgare och mantalsskrivna i ett annat EU-land. Det innebär att de ska betala skatt i sitt hemland och ska inom ramen för Schengen-avtalet kunna försörja sig själv under sin "semestervistelse" i Sverige. Om de inte kan det, så ska de återbördas till sitt hemland omedelbart. Alla varianter där "EU-migranters" barn ska få skola och "migranterna" ska få försörjningsstöd är helt fel och borde leda till att man skickas hem automatiskt. För din hemvist är fortfarande det andra EU-landet. Såvitt jag vet, så har alla EU-länder skolplikt, så det torde inte vara konstigt att dina barn är kvar i hemlandet under skolterminen?

Jag ser bara tre delar i välfärden som ska vara tillgänglig.

1. Fullt skattskyldig i Sverige = alla rättigheter
2. Ej skattskyldig EU-medborgare i Sverige = minsta möjliga akuthjälp för att återbördas till landet där man har hemvist
3. Asylsökande med godkända asylskäl = minsta möjliga försörjningsstöd/standard i enlighet med norm

Alla övriga, sorry, hitta ett annat land som försörjer er.... eller börja jobba....

5 kommentarer:

 1. Varför skamligt att den skarpaste pennan finnes hos Alice Teodorescu?

  SvaraRadera
 2. "Låt oss säga att du får direkt ett arbete i Sverige. Då ska du så klart kvalificera dig och din familj direkt, eftersom du är skattskyldig i Sverige"

  Detta är ett upplägg för fusk som många länder undviker genom en lång kvalificerinsperiod. Omedelbar kvalificering genom "jobb" öppnar bara för handel med falska anställningar.

  Sånt här är ofta mycket noga övervakat. Vill minnas att Singapore tex när det gäller uppehållstillstånd utdelade till KVALIFICERADE entreprenörer (ej kebbabslafs o dyl) gör en minst treårig uppföljning, där demonstrerade resultat krävs för behållande av UHT.

  SvaraRadera
 3. Hon är väl en svensk medborgare...
  Då är hon svensk!!
  Att hon har vissa kulturella och genetiska kontakter med ett annat land i Europa gör henne inte till mindre svensk.....
  Gränsen måste går vid medborgarskapet, annars får vi flytande gränser och då slutar det illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste säga att jag inte fattar din kommentar alls. Det är inte Alices medborgarskap och rättigheter som ifrågasätts i blogginlägget.

   Radera
 4. Gör inte misstaget att en anställning ska vara kriteriet. Det måste självklart vara X kronor insatta på individens skattekonto som ska vara kriteriet för att få tillgång till välfärd, medborgarskap mm.

  Show me the money, then we talk!

  SvaraRadera