måndag 7 december 2015

Feministisk utrikespolitik för dummies

Så har vi som undrat fått svaret på vad Utrikesdepartementet menar med feministisk utrikespolitik.

Bloggrannen Cornucopia belyste att Sverige är verkligen jämställt nu, när vi kan befordra inte bara inkompetenta män, utan även inkompetenta kvinnor till sin inkompetensnivå. Vilket i och för sig inte borde vara förvånande, med tanke på ministrarna Romsons och Wallströms genialiska politiska fingertoppskänsla i alla lägen. Jag tror inte att jag behöver påminna er om vare sig bottenfärg, diesel, utomrättsliga avrättningar, erkännande av Palestina med mera.

Hur som helst, nu har då Utrikesdepartementet definierat den svenska feministiska politiken. Och som vanligt, så innebär inte feminism jämställdhet mellan könen, utan att ett biologiskt kön ska främjas, även om det andra könet skulle kanske fungera lika bra. Det är helt enkelt så att innehav av en snippa har enligt feministisk utrikespolitik en särställning till andra kompetenser. Men med tanke på att feminister gärna hävdar att män tänker med penishuvudet, så antar jag att tomrummet i en snippa är så mycket bättre för kompetensutveckling hos en individ.

Jag tar bara ett exempel ur högen;

"The Foreign Service will work actively to ensure that women’s ability and expertise as agents of change in low-carbon development and climate change adaptation are harnessed, and that consideration is given to their particular vulnerability to climate change impacts."

Hur gör innehavet av en medfödd snippa att man blir bättre på förändring inom miljöområdet?

Men nu till ett lite allvarligare exempel;

"Within the framework of the Human Rights Council, the Foreign Service will defend the full enjoyment of human rights by women and girls who flee, including by helping to enhance participation and empowerment opportunities for these women and girls."

Det här är alltså en del av den feministiska mytbildningen att kvinnor och flickor råkar mest illa ut i krig och har ett särskilt behov av hjälp. Vilket är just en myt.

I en rapport skriven till norska Utrikesdepartementet framgår det med all tydlighet att det är främst män och pojkar som drabbas av våld i krig och konflikter. Det finns även andra vetenskapliga avhandlingar som belyser just att män är de som drabbas mest av våldet i konflikter.

Det är dock inte ovanligt i feministisk diskurs att bortse från vetenskapliga avhandlingar som inte bekräftar det egna politiska ställningstagandet, som feminismen utgör. Jämställdhet däremot, tar hänsyn till alla faktorer rörande både kön och gender i en konflikt.

Men som sagt, Margot och kompani föredrar att basera svenska relationer på en politisk grund som aktivt diskriminerar MOT män och för kvinnor, oavsett om det är påkallat eller inte.

För en sak är säker, feministerna tycker inte att det är jämställt förrän det är 100% kvinnor på ledande och glassiga positioner. För sann feminism, det är väl att kvinnor kan (bättre än alla män)?????

Jag förutspår dock att svensk feministisk utrikespolitik kommer varken att leda till FN:s säkerhetsråd eller för den delen en realpolitisk analys av omvärlden. Vi får nog hoppas att Putin dör i en hjärtattack innan han repar mod för vidare europeiska äventyr.

För övrigt, kungen kanske tvingas byta valspråk.

"För Sverige i tiden." ersätts med "För Sverige i slidan."

Hur var det med dummies delen då? Jo, feminism=dumheter.....


2 kommentarer:

  1. Det är dags att ställa alla fega "manliga" politiker som sagt att de är feminister mot väggen med frågan om de fortfarande är feminister och om de i så fall stödjer diskriminering av pojkar och män.

    SvaraRadera
  2. Inser att din användning av "snippa" med rätt stor sannolikhet är ironisk, men jag retar mig ändå på ordet. Det är del av kulturmarxistisk newspeak i mina öron.

    Just can't help it :)

    SvaraRadera