måndag 14 december 2015

Det är inte okej

Ja, statsministern är ju känd för sitt inte okej.

Det är inte okej att statsministern uttalar sig luddigt om terrorism.

Det är inte okej att för finansministern att kalla det för investeringar, när man lånar till invandring. En investering förutsätter att man får en vinst i slutändan, vilket motbevisats väl av flera debattörer och också numera statliga utredningar.

Det är inte okej att inrikesministern med läpparnas bekännelse "satsar" på polisen, men ändå så blir det sämre.

Det är inte okej med en "vice" statsminister utan makt eller för den delen känsla för hur en miljöpartist får bete sig privat när det gäller miljöbrott och skattebrott.

Det är inte okej att kändisar manar till ökad solidaritet och ökad skatt genom att själv bolagisera sin verksamhet för att minimera sin egen skatt.

Det är inte okej att opartisk public service som SVT är en megafon för feministisk teori och vänsterpolitik.

Det är inte okej att i en meritokrati som en offentlig anställning innebär så ska organisationer som Rättviseförmedlingen kunna påverka det offentliga genom att införa bedömningskriterier som inte har med förtjänst och skicklighet att göra.

Det är inte okej att försöka att få in alla former av icke-normativa egenskaper som förtryckta av normer.

Det är inte okej att försöka påskina att HBTQ-personer är alltid förtryckta på arbetsmarknaden. De flesta skiter faktiskt i om arbetskollegorna sätter på en person av olika eller samma kön. Eller för den delen om de gör det med klädnypor i bröstvårtorna.

Det är inte okej att regeringen först tycker att det är en god idé att stänga Öresundsbron, för att därefter ångra sig, när man upptäcker att endast SD skulle rösta för regeringens politik.

Det är inte okej att satsa så lite på försvaret i dagens läge att först 2024 så har försvarsmaktens budget höjts med cirka 10%. På nio år har säkerligen prisläget gått upp minst 10% vad gäller både löner, materiel och övriga kostnader.

Det är inte okej att Tullverkets personal ska inte få vara beväpnade på samma sätt som en polis i yttre tjänst.

Det är inte okej att skolministern ska fixa skolan på 100 dagar och sen upptäcker att hans fantasivärld inte stämmer överens med verkligheten.

Det är inte okej att ha 32.180 ensamkommande barn som söker asyl i Sverige 2015.  Utan att ifrågasätta vare sig ålder eller asylskäl i någon större omfattning. Under 2014 föddes det 114.907 barn i Sverige. Det innebär en 28%-ig ökning av antalet barn under ETT år i Sverige.

Det är inte okej att i en liberaliseringsvåg missköta underhåll av nödvändig infrastruktur som järnvägen.

Det är inte okej att stänga nyrenoverade kärnkraftverk, för att regeringen höjde energiskatten för dem.

Men annars är allt okej i Sverige, om vi lyssnar på regeringen och en stor del av oppositionen. Den socialistiska budgeten är finfin enligt Alliansen. Och Alliansen har inget eget alternativ.

Till min förtvivlan så tror jag att det finns ett så allvarlig homosocialiseringsprocess inom både regeringen och Alliansen, att de faktiskt inte ser att kejsaren är naken, trots det uppenbara framför näsan på dem.

Och tyvärr har SD sin egen homosocialiseringsprocess också, där man börjar tycka att Putin är en fin man, Ryssland ett politiskt föredöme, NATO av ondo och att allt är kanske bögarnas fel, eller var det den nya världsordningen?

Fördelen med att vara konservativ är att man är försiktig, även när det gäller tvärsäkra påståenden som att allt är minsann bra med invandringen, den är lönsam. Eller för den delen att George Soros, Bilderberggruppen med flera inför NWO.

Som konservativ kan man fullt ut acceptera det faktum att det finns alldeles för många människor med medelmåttig intellektuell kapacitet som har fått alldeles för mycket makt i relation till just dessa medelmåttors faktiska prestationsförmåga när det gäller både analys av verkligheten och förmåga att komma på realistiska åtgärder för att avhjälpa de problem vi har i samhället.

Som konservativ kan man också se att dessa medelmåttor finns både inom politiken, facken, media, skattepengadiande snyltarorganisationer.

Du kan säkerligen peka ut några av de ovanstående. Självklart med en preferens att peka ut den "sidan" som du inte håller med, oavsett vänster, höger, liberal med mera.

Men vad sägs om att först faktiskt vara överens om FAKTA?

Just ja, FAKTA var ju inte okej, för det kunde rubba världsbilden.... eller hur PK-mantrat var nu igen.

Statsmannen, klart slut!

2 kommentarer:

 1. Bäste Statsman, vet inte var du hämtar din inställning till USA/Ryssland. Samtlig västeuropeisk etablerad media har ju närmast samma antiryska/Putin agenda. Så fort man lämnar utrymme för prorysk media eller för den skull neutral (om det nu finns) så framstår just den den antiryska opinionen i väst som den nakna menigheten i Kejsarens nya kläder.
  Som exempel ger jag tipset att följa den proryska siten "thesaker.is". Det enda fenomen som jag bedömer lika falskt som den antiryska propagandan i Sverige är PK-diskursen kring invandringspolitiken och det säger ju inte lite.

  SvaraRadera
 2. Min inställning till USA är att det är en demokrati, om än med ett antal legitimitetsproblem, framförallt kopplingen mellan "big business" och politiken. Men i stort ett land med fungerande mänskliga rättigheter.

  Vad gäller Ryssland, så är det enkelt. Ryssland hade chansen att bli en hyfsat liberal marknadsekonomi och en fungerande rättsstat. Nu valde politiker (läs Putin) tillsammans med FSB/SVR och ett antal oligarker att det var trevligare med en nationalistisk oikofobisk rysk-ortodox revanschistisk statsbildning istället. Man har ingen fungerande rättsstat, man har ingen lagligt säkrad äganderätt och man har framförallt brutit det avtal som man själv skrev på med bland annat Ukraina om Ukrainas suveränitet.

  Jag är inte antirysk. Jag är motståndare till folkrättsvidrig annektering av Krim. Jaja, Putin påstår att Krim var ju inte en del av Ukraina så länge. Så då är frågan, när får Finland tillbaks Karelen då? För att inte tala om tillgång till Norra Ishavet och Petsamo?

  Nä, för Putin gäller den starkes makt. Tyvärr är han för svag för att vara stark på riktigt.

  SvaraRadera