onsdag 13 april 2016

Flyktingarna kostar läskigt mycket - men vi har råd ....... om???

Lena Mellin leker ekonom idag och kommenterar regeringsbudgeten i positiva ordalag i Aftonblaskan.

Jag väljer att illustrera problemet med EN bild från regeringens presentation idag om vårbudgeten.


Det som är skrämmande med den här bilden är att helt plötsligt trollar vi fram pengar som motsvarar en försvarsbudget eller något annat liknande. Notera att staplarna är bedömda fram till 2020. Tino Sanandaji är lite mer transparent om kostnaderna. Tino är också tydlig med att de flesta kan INTE försörja sig själv ens efter upp till 15 år i Sverige. Om ens då. Så dessa höga staplar försvinner INTE efter 2020. Sannolikt fortsätter staplarna upp.

Det jag finner märkligast med regeringens optimism är det faktum att det är ytterst svårt att hitta pengar till infrastruktur, polis, försvar, totalförsvar, räddningstjänst osv. Oftast krävs det regeringsbeslut för mindre investeringar kring 50 miljoner kronor och dessa vänder man på i alla lägen. Men helt plötsligt så får migrationen kosta mer än hela försvaret. Bloggrannen Cornucopia visar också på hur FÅ skattebetalare som betalar för övriga i samhället. Var sjätte vuxen icke-pensionär ska alltså försörjas av någon annan. I framtiden är det kanske inte så osannolikt att det blir var femte, eller kanske var fjärde?

Regeringsbudgeten är för att summera saken ANSVARSLÖS. Hela migrationspolitiken och dess praxis är ANSVARSLÖS.

Sara Skyttedal har rätt, regeringen bör fällas!

Lef GW Persson filosoferar om en framtid där vi får en M+S regering för att "rädda" landet. Eftersom regeringens prognostiserade staplar kommer att fortsätta att stiga över tiden, så finns det inget att rädda med en M+S koalition. Det enda som man fördröjer då är att utfallet från 2017 och 2018 kommer sannolikt att försvaga både M och S till förmån för SD. Och om M+S bildar regering 2018, så kan de inte lösa problemen ändå. Så 2022 kommer SD att få mer än 50%.

Det enda som kommer att fungera NU är att alla flyktingar som har kommit till Sverige från 2015 och framåt får begränsat ekonomiskt stöd och dessutom med en bortre tidsgräns. Lyssnade idag på finansminister Magdalena Andersson (s) och Ulf Kristersson (m). Deras debatt ingav INGET hopp om en lösning, ens fram till 2018. Så sannolikt kommer en S+M regering att bara fördröja raset kring vård, skola och omsorg. För att inte tala om rättsväsende, polis och försvar. Alla områden som tillhör statens kärnverksamhet.

Det är inte statens kärnverksamhet att bedriva asylpolitik som kostar mer än UNHCR:s årsbudget för flyktinghjälp. Speciellt när svensk asylpolitik hjälper så många färre människor än UNHCR.

Cornucopia är definitivt inte rasist eller vill ens antyda att dagens politik är skadlig för Sverige. Men det är talande att han talar om den svarta svanen just idag. Kort och gott, dagens budget är en så kallad svart svan, dvs. en "perfekt storm" eller en katastrof som får långtgående konsekvenser.

Lena Mellin har helt rätt, vi har råd med flyktingarna. Frågan är bara vilka utgifter vi måste välja bort. Låt mig göra en gissning.

Vi kan inte välja bort våra barn, vi kan inte välja bort våra gamla, vi kan inte välja bort vår trygghet, vi kan inte välja bort ett trovärdigt försvar, vi kan inte välja bort sjukvården, vi kan inte välja bort vatten och avlopp, vi kan inte välja bort ..................

Så kära läsare, berätta gärna vad vi kan välja bort?. Kanske Henrik Schyffert och kultureliten. De kan ju jobba i integrationsindustrin och solidariskt betala löneslavens skattenivåer....


Katastrofen kom idag, men vi ser inte utfallet av katastrofen förrän 2022. Mitt tips till mina barn är att studera så mycket som möjligt och lämna Sverige. Det är det enda som jag kan göra för dem efter 2022.

Det är med sorg som jag kan konstatera att tack vare stigmatiseringen av vissa ämnesområden i politiken, så har det moderna välfärdslandet Sverige raserats.


3 kommentarer:

 1. "Mitt tips till mina barn är att studera så mycket som möjligt och lämna Sverige."
  Samma här men jag lägger till att det måste vara internationellt gångbart och gärna från en högskola/universitet man hört talas om utomlands.

  Helt off topic - kan någon förklara hur man kom på tanken att lägga ned beredskapspolisen?
  Känns som att bestämma sig för att vi inte behöver någon reservtank i bilen eller en varning att nu är bensinen snart slut.

  SvaraRadera
 2. Vi har en öppen värld där allas lika värde är en av grunderna.
  För de 4 miljarder som vi inte skickar till att bistå de fattigaste så är det 1 miljon som inte hjälps.
  För 40 miljarder är det 10 miljoner som inte kan hjälpas över fattigdomsnivån.

  SvaraRadera