måndag 4 april 2016

Valfläsk 2018 redan nu?!

Jahapp, då har regeringen börjar arbetet med att rädda valet 2018. Det lanserades med buller och bång idag med en presskonferens.

Nu sitter förstås inte jag med tillgång till regeringens utredningsresurser, men jag kan nog slå hål på några bilder i deras presentation.Vi börjar med denna bild. Om vi tittar i SCB:s statistisk över Sveriges befolkning under perioden 2006-2014, dvs. under alliansregeringens tid, så upptäcker vi att Sveriges befolkning ÖKADE med nästan 7% under perioden. Så det är klart att om ökningen till huvudsak består av invandring och nyfödda, så lär inte de vara människor som kommer in i den kommunfinansierade sysselsättningen under ett par mandatperioder. Faktum är att om man korrelerar med befolkningsökningen, så minskade den kommunfinansierade sysselsättningen med mindre än förväntat. Så trots förutsättningarna, så klarade sig alliansregeringen riktigt bra.

Sjunkande skolresultat.Inget konstigt här heller, det kan härledas bland annat till segregering, dvs. kodordet för invandring, enligt Skolverket, inte alliansregeringen.

Sen har vi sjukfrånvarons utveckling i offentlig sektor.


Jahapp, det här är ju inte heller BARA alliansregeringens fel. Alla myndigheter har mer eller mindre en pålaga att effektivisera sin verksamhet varje år med 1-2%. Och det har pågått sen 90-talet, dvs. avsevärt fler socialdemokratiska regeringar än borgerliga. Det är klart att om man skär ner över så lång tid, så blir ränta på ränta effekten högst avsevärd när det gäller verksamhetsmedel och därmed leder det också till effekter som stress och press. Jag kan inte komma ihåg några kollegor i mitt statliga jobb som gick in i väggen under 90-talet. Av någon anledning dök fenomenet upp kring Göran Perssons regering. Fast Göran är ju borgerlig kapitalist idag.

 Så vad är det som man försöker göra egentligen från och med budgetåret 2017?

Jo, man försöker "köpa" de kommuner som har tagit mest "ansvar" när det gäller invandring. Av någon slump så råkar det vara i många fall socialdemokratiskt ledda kommuner, såsom Malmö och Södertälje. Man förstår helt enkelt att dessa kommuner inte har underlag att höja kommunalskatten upp till 40%. Så det är under galgen som dessa "Välfärdsmiljarder" trollas fram. Behöver jag säga att de kan bara trollas fram på två sätt, nämligen att staten ökar sin belåning, eller att statliga skatter höjs. Man kan säga att regeringen BNP-dopar ekonomin, eftersom det kommer att "skapas" nya värden. Dock så är jag tveksam till om det håller i det långa loppet. Min gissning är att de minskningar som alliansregeringen lyckades hårdhänt genomföra av den svenska statsskulden kommer att återkomma. Behöver jag påminna om hur många RÄNTEMILJARDER på lån som svenska skattebetalare har fått punga ut med genom åren?

Utfallet för statsskuldräntan var för Alliansregeringen 16 774 000 000 kronor. Smaka på den siffran, 16 miljarder kronor i ränteskuld. Nu har regeringen i samma dokument prognostiserat en statsskuldsränta på 26,1 miljarder för 2017 och 27,5 miljarder för 2018. Så bara RÄNTEÖKNINGEN hos regeringen motsvarar "satsningen" på välfärden.

Så visst går Sveriges ekonomi som en Tesla, problemet är bara att Teslan kör på Tjörnbron klockan 01:30 den 18:e januari 1980.

Jag hoppas att nästa regering bryter trenden kring nattvandrarstaten och återgår till nattväktarstaten och återställer de allra mest basala behoven av sjukvård, skola och omsorgen om de äldre.
2 kommentarer:

  1. Visst de sjunkande PISA-talen kan härledas till den extremt stora migrationen under alliansåren, men den kan ju i sin tur härledas till Alliansens extrema låt-gå politik på området. Inte ens geschäftet med svenska pass kunde man åtgärda under alla åren, trots en liggande M-motion.

    SvaraRadera
  2. Kvinnor är tydligen sjuka 60 till 70% mer än men.Regeringens nya förslag att arbetsgivarna skall betala mer av sjukfrånvaron gör kvinnor mindre attraktiva att anställa.Smart,bästa smarta tjejgänget.

    SvaraRadera