måndag 18 april 2016

Kaplan och kalifatet

Äntligen! Kaplan har fått gå på gråa papper, eller "frivilligt", som det heter.

Johan Westerholm är en skribent som har god insyn i den socialdemokratiska sfären. Han antyder att det finns flera aktiva socialdemokrater som delar Kaplans värderingar. Man kan ju fundera på vilka agendor som dessa socialdemokrater har. Jag känner att det är inte en liberal eller en klassisk socialdemokratisk blandekonomi som dessa individer eftersträvar.

Men det som är mest betungande är att man med en snabb avgång försöker att få undersökningarna kring socialdemokratins förhållanden gentemot islamismen begravda. Det har kanske varit priset man har varit villiga att betala för att få in röster till partiet? Eller ännu mer skrämmande, man har kanske, precis som Karl-Bertil Jonssons pappa, närt en orm vid sin barm? För hur kan man som socialist ens tro att politisk islamism skulle ge några svar på just de frågor som socialisterna av idag vurmar för, dvs. jämställdhet, HBTQ-rättigheter, barns rättigheter osv. Alla dessa frågor är sådana som saknar all form av kompatibilitet med politisk islam.

Så frågan är om vi inte ska gräva ännu djupare i frågan för att en gång för alla röka ut islamisterna ur politikens led. För jag är ganska säker på att det inte finns en enda politisk tänkare som kan tro att politisk islam har något positivt att tillföra den svenska demokratiska värdegrunden.

Det är kanske dags att staten utnyttjar sitt våldsmonopol för att göra livet outhärdligt för dessa icke-demokratiska krafter i samhället?

Arnstad kan yla hur mycket han vill om Breivik och fascister, men problemet är att vi ser inga större problem från den fronten, förutom idioterna i Soldiers of Odin. Problemen kommer från de utanförskapsområden eller så kallade no-go zoner som totalt domineras av kriminella med våldskapital och genom deras stöd till politiska organisationer som stödjer sharia. Dessa människor hör helt enkelt hemma i konungariket Saudiarabien, inte i konungariket Sverige.

Gör inte misstaget och tro att Kaplans Kalifat skulle på något sätt vara trevligare i sin sharia än Saudiarabien, eller för den delen ISIS/Daesh. Den som tror sharia om något gott är antingen korkad eller mer än lovligt blåögd. Eller INKOMPETENT?

Fast då funkar kanske denna skylt som förklaringsmodell?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar