tisdag 12 april 2016

Mord och inga visor

Ingen har väl missat att det mördas och begås mordförsök i Sverige i en aldrig sinande ström.

Trots det så finns det många apologeter som hävdar att det har inget med vare sig invandrares etnicitet eller religion att göra. Nedvärderingen av svensk kultur har varit legio i media och av vissa politiker, som tycker att svensk kultur är töntig.

Vi kan konstatera att till och med etablerade invandrare som turkar, som har funnits i Sverige sedan 70-talet verkar vara väldigt nationalistiska och rasistiska. Till och med till en sådan omfattning att man manar till folkmord. Och dessa får statligt stöd för sin "kulturförening".

Eller att invandrare bara bringar fredens religion till Sverige trots att en liten håla som Borås har över 100 IS-sympatisörer.

Eller att man har en "hederskultur" som kränker allt som vi betraktar som jämställt och riktigt. Kvinnor i dessa "kulturer" kränks, misshandlas och dödas i hederns namn.

Ja, det är riktigt att svensk kultur kan vara lite tafflig och töntig, som små grodorna, konflikträdsla och ångestfylld. Men det positiva är att det finns helt underbar svensk kultur också. Maten (både husman, importerad och cross-over), vänligheten, äktheten och musiken. Kort och gott, svenskarna är lite tråkiga, just för att de är hederliga, snälla och vänliga.

Så vad håller dessa svenska kulturarbetare och politiker på med egentligen?

Den framtida svenska kulturen ser ut att bli mer "spännande" som vissa uttrycker det. Nu tycker jag tyvärr att jag inte behöver den typen av spänning i vare sig mitt eller mina barns framtida liv. För det som man gör är ett kulturutbyte.

Den kan summeras på följande sätt.

Mord och inga visor, den framtida kulturen i Sverige!
Inte trist, inte tråkigt, inga glädjevisor, bara spänning.
1 kommentar:

  1. Va jag är trött på skitpratet om att den svenska kulturen är töntig och enkel.
    Åk på spelmansstämma och upplev folk som spelar folkmusik på mycket hög musikalisk nivå. Dansa gammeldans och upptäck att snoa är lika komplicerat som argentisk tango om man vill få det rätt. Åk vasaloppet med kranskullor och allt - är inte det svensk kultur?
    Ät viltmat på någon av alla restauranger utanför storstäderna. Rådjur, hjortron, lingon, rotfrukter m.m. blir fantastisk mat.
    Att inte se detta och all annan fantastisk svensk kultur är hemmablindhet och arrogans. Och att inte ta det till sig om man nu saknar svensk kultur är lättja.

    SvaraRadera