lördag 9 april 2016

Kasta sten i glashus

Så var vi där igen, genom att försöka ge sverigedemokrater yrkesförbud.

Jag hänvisar till läroplanen för gymnasieskolan 2013, så att ni får en referens till det hela.

Först måste jag säga att för att vara lektor, som Göran Brante är och lärare, som Maria Wiberg är, så har det ovanligt skakigt på fötterna.  

De vill förbjuda sverigedemokratiska lärare.

Om vi tar en titt på läroplanens text om värdegrund och uppgifter.


Så grunden är att vi ska uppfostra eleverna till att ha en demokratisk grundsyn. Vilket kanske författarna inte visar, genom att exkludera sympatisörer till ett riksdagsparti från yrkeskåren.

Men framförallt, hur kan man då tillåta medlemmar i Ung Vänster, Vänsterpartiet eller för den delen vänstersocialister som lärare. Framförallt Ung Vänster är tydliga i sitt budskap om vad de anser om demokratin och dess värden.


Sen när blev REVOLUTION ett godtagbart demokratiskt verktyg. Dessutom är det ganska tydligt att många vänstersocialister också sympatiserar med just REVOLUTION. Och Castrobröderna. Och bär T-shirts med Che Guevara på. Som är satans mördare, hela bunten. Det är ju "fina" demokratiska värden?

Sen har vi frågan om hur vi kan ha lärare som är MUSLIMER? Har ni inte läst läroplanens värdegrund?

Vi kan förstås ha en debatt om hur muslimer och islam ser på icke-muslimer, men då dras alltid moderata muslimer fram som normerande, vilket de inte är. Hur som helst, hur kan en muslim utbilda i jämställdhet mellan kvinnor och män? Kristen tradition och västerländsk humanism? Icke-konfessionell utbildning?

Ni ser, med debattörernas argument, så finns det avsevärt större problem med vissa lärarkategorier än några sverigedemokrater i den svenska lärarkåren.

Framförallt kan ni ju fundera på just den kristna traditionen och västerländska humanismen i kombination med muslimska lärare.

Sen är frågan, kan vi ha lärare som är medlemmar i F!? De har ju en vänstersocialistisk världsåskådning som inte är så speciellt demokratisk. Det blir synligt när de kallar motståndet mot deras politiska syn för patriarkala strukturer, vilka ingen har kunnat påvisa, lika lite som chemtrails eller andra konspirationsteorier.

Just ja, det höll jag på att glömma, Maria Wiberg är djupt insyltad i F!

Och här har ni hennes "akademiska" examensarbete om hur mycket sverigedemokrater skolan tål. Med förstås lektor Göran Brante som handledare.

Nä, det är nog inte bra att vara medlem i ett parti som bygger på vänstersocialistiska och feministiska teorier och förmedla demokrati där individer har självbestämmande, utan krav på vissa stipulerade utfall.

Förresten så var väl både demokrati (grekiska fria män) och kristna traditioner (kyrkan) utmärkta exempel på patriarkala strukturer som F! inte kan stödja på något sätt.

Just sayn'Inga kommentarer:

Skicka en kommentar