fredag 16 mars 2012

Så var idioterna igång igen...

SS-veteraner håller på och marscherar i Riga.

Självklart vill de hävda att de var demokratins försvarare mot Sovjet-kommunismen. Det roliga med historierevision är att krig kan bli fred och fred kan bli krig, likt en viss bok som skrevs 1948.

Problemet är bara att alla former av extremism, eller alla -ismer är mer eller mindre idiotiska politiska etiketter för att visa att man är en bättre medmänniska med finare ideal än grannen som är anhängare av någon annan -ism som kan vara antagonistisk.

Hur som helst, dessa -ismer brukar vara ganska destruktiva till sin karaktär och de kan ibland kombineras med en lagom -fobi för att slänga på meningsmotståndare. Dessa veteraner begår som jag ser det ett riktigt stort misstag. De försöker nämligen med historierevision att hävda att deras handlingar var rättfärdiga för att vinna ett krig mot en felaktig ideologi. Sen kan jag bara konstatera att nationalsocialism och kommunistsocialism är bara en fråga om grader i helvetet, men inte bättre än så.

Det största problemet med dessa revisionister är att de försöker att på varje sätt påvisa att de har rätt och i samma veva motverkar de sina syften. Till exempel så finns det en rättfärdig kritik som man kan rikta mot vissa former av socialism och andra former av -ismer.

Jag tycker helt enkelt att dessa "fd. frihetskämpar" borde gå och skämmas för sina illgärningar.

Kort och gott, jag vill bara citera namnet på en TV-seria: "Äkta människor"

Dvs. var ärlig mot dig själv, dina medmänniskor och gör om, gör rätt, så kan du se dig själv i spegeln varje morgon utan att skämmas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar