måndag 21 september 2015

Även näringslivet har bäst före datum

Nu har jag nog hört ett av årets mest senila inslag i radion. Marcus Storch ondgör sig på ett väldigt konstigt sätt över näringslivets kontakter med Sverigedemokraterna. Framförallt är det inslaget i Sveriges Radio som är riktigt frapperande.

Man kan konstatera att i princip så går Marcus argumentation ut på att bara för att sju övriga partier inte vill samarbeta med SD, så är partiet inte rumsrent. För att inte tala om det retoriska misslyckandet där han jämför SD med barnamördare.

Vi kan konstatera att det retoriska tricket är att sju partier inte vill samarbeta med SD är i praktiken bevis för att SD är ett parti som inte är seriöst. Ett av de sju partier som Storch hänvisar till är det ledande regeringspartiet. Det ledande regeringspartiet har i regeringsställning steriliserat tiotusentals svenskar. Man har ägnat sig åt rasbiologi och rashygien. Regeringspartiets stödparti, MP, har väl lägst förtroende bland just näringslivet. Det inofficiella stödpartiet till regeringen, V, har en lång och fin tradition av att stödja socialistiska diktaturer. Inte ens partiets främsta företrädare kan avgöra huruvida demokratin är bättre i USA än på Kuba. Bara det säger allt om de mörka krafter som regeringen BEVISLIGEN har i sitt bagage och även till viss del fortfarande har.

Så frågan är, vad gör Storch om SD får 50,1% i något val? Om de utesluter alla andra partier från samarbete, blir de andra parias för näringslivet då?

All strategi som bygger på att isolera SD kommer att medföra fler röster till SD. Fast Storch förstår sig antagligen inte på politisk strategi. Undrar vad han förstår sig på egentligen?

Nä, jag tror att Marcus Storch ska ta sina miljoner och pensionera sig. För inte skulle jag vilja ha en näringslivstopp som resonerar så luddigt att det känns nästan som att lyssna till en Alzheimerpatient. Eller i värsta fall, en person som har känslomässiga argument som inte bygger på fakta eller realiteter. I vilket fall, bäst före datumet har passerats.

Regeringen och kungen kan antagligen ge honom en medalj. För en rejäl pension, det har han ju redan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar