fredag 11 september 2015

Den progressiva socialisten

Jag har funderat på varför socialister på vänsterkanten kallar sig progressiva, dvs. sådana som utvecklar ett samhälle framåt i en positivistisk riktning.

Det vore mer korrekt om vänstersocialister kallade sig regressiva och repressiva.

Regressiviteten i socialismen innebär att man inrättar i princip ett feodalt system där en elit, normalt kallad nomenklaturan har makten. Och i sann feodal anda, så ärvs platserna i nomenklaturan. Det räcker med att säga Nordkorea, Kina, Vietnam, Sovjetunionen, Venezuela, så förstår ni nog min poäng.

Den repressiva delen utövas mot den del av befolkningen som inte är del av eller tycker som nomenklaturan. Kort och gott, man använder sig av statens våldsmonopol för att förtrycka övriga medborgare. Eller i vanlig socialistisk anda, alla ska ha det lika dåligt. Förutom nomenklaturan då, som har det mycket mindre djävligt än folket, eftersom de jobbar så hårt för folket.

Så vad säger ni som är socialister. Är det inte bättre att ni kallar socialismen för vad den är, regressiv och repressiv? Vänsteraktivister har bevisat detta gång på gång genom att bryta mot många fler lagar än konservativa någonsin har gjort. Och skyll nu inte ifrån er på att det är fel på lagarna. De flesta lagar som vi har i Sverige har stiftats av SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREPARTIET!

Tur att vi konservativa är progressiva på riktigt, eftersom vi tror på evolution, och inte samhällsomstörtande och samhällsförstörande revolution.

1 kommentar:

  1. Är det någon egentlig skillnad jämfört med hur det är i Sverige idag.

    SvaraRadera