måndag 10 mars 2014

Det fina hatet.

Så var det klarlagt ännu en gång.

Vänstervåldsverkare ser inte sig själv som kriminella eller att deras handlingar på något sätt skulle vara olagliga. Efter bråk i Malmö mellan höger- och vänsterextrema råkade just en  vänsterextrem skadas riktigt allvarligt. Polisen har inte heller kommit så långt i sin utredning, så att man kan säga exakt vad som har hänt. Men eftersom jag bedömer sannolikheten som väldigt låg att dessa två grupper skulle "råka" på varandra en slumpmässig kväll i Malmö, så vill jag nog spekulera att man hade kommit överens om en "uppgörelse" sinsemellan.

Nu vill jag än en gång trycka på att allt våld utanför statens våldsmonopol är förkastligt och dessutom i regel i allra högsta grad illegalt. Oavsett om man är höger eller vänster.

Men som sagt, idag har det intervjuats i radio om protesterna mot "nazistvåld", där bland annat Revolutionära Fronten deltog med Linje 17 med flera organisationer. Här är en av de intervjuade helt på det klara med att RF:s våld är "självförsvar" mot fascismen och nazismen. Men eftersom det är väl dokumenterat att RF inte på något sätt utövar självförsvar enligt brottsbalkens definition, så är det inte självförsvar som man håller på med. I RF:s fall uppsöker man meningsmotståndare på alla sätt och vis och söker konfrontation med dessa meningsmotståndare. Det kan inte på något sätt tolkas som att man utövar självförsvar. Det är rent och skärt politiskt våld, som är olagligt. Att uppsöka någon som man vill spöa, är olagligt. Punkt slut.

Men som sagt, vänstern har ju aldrig tyckt att lagar, regler och förordningar gäller dem. För de har ju ett ädlare syfte, vilket helgar medlen.

Nu hävdar jag inte att Svenskarnas Parti är så mycket bättre.

Det viktigaste av allt är att fördöma ALLT politiskt våld, oavsett -ism i bakgrunden.

Fast det är ju inget som våldsvänstern är intresserad av.

Land ska med lag styras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar