lördag 15 mars 2014

Journalist = Idiot

Nu är jag fan trött på alla idioter inom journalistkåren. Senaste idioten är Lars Borgnäs, som tydligt är en nyttig idiot för Ryssland.

Självklart kommer det åsikter om rysk synvinkel på både det ena och det andra och att i väst har vi barra NATO-ivrare och krigshetsare. Ska vi kanske ta och reda ut lite fakta för juristen, civilekonomen och journalisten Lars Borgnäs.

I Ryssland är det LIVSFARLIGT att vara journalist och skriva kritiskt om det ryska samhället. Fler journalister har dödats i Ryssland än någonstans i den fria världen. Därför kan vi nog med ganska god säkerhet säga att Ryssland inte är ett land som tillåter politisk opposition. I alla fall inte inom mediavärlden. OM den ryska staten skulle stå för öppenhet och fakta, varför begränsar de media som är kritiska mot ockupationen av Krim?

Jo, så här ligger det till, kära Lars. Ryssland och Putin är INTE intresserade av FAKTA, eftersom FAKTA motsäger den ryska ståndpunkten. Det finns kvalificerade ryska luftvärnsförband på Krim. Det finns Spetznas-förband med AVANCERADE fordon för ELEKTRONISK krigföring. Den typen av elektronik är det HEMLIGASTE som en nationalstat har. Alltså inget som du köper på Ö&B, ens i Ryssland.

Så, Lars, tala om vilka FAKTA som talar för den ryska versionen, så kan vi kanske ta dig på allvar.

Nej, som jag ser det Lars, så finns det bara två alternativ vad gäller din ÅSIKT om Ryssland och landets ageranden.

Antingen är du betald av ryssarna eller så tror du verkligen att den ryska politiken är en framtid att eftersträva för resten av Eurasien.

Eller så är du så inkompetent som journalist, jurist och civilekonom, att du inte ens kan ta till dig fakta i någon objektiv form.

När ska du förresten söka ryskt medborgarskap? Har hört att RT söker duktiga journalister, förlåt, propagandister, ska det vara.

3 kommentarer:

 1. Mm, jaa, men om jag inte misstar mig är det samma Borgnäs
  - som typ tio år efter att det stod klart att de misstänkta läkarna i daCostafallet utsatts för tidernas rättsövergrepp framlade ogrundade teorier om deras skuld
  - som var ute och virrade om Quickmålet, också i ett stadium då alla vettiga människor redan hade fattat att Quick inte hade med saken att göra
  - som framlade en krigmaterielkonspiration angående Estonia som får klockorna att rodna och sedan stanna

  så vad hade du väntat dig?

  SvaraRadera
 2. Och vilken är den ryska ståndpunkten enligt Statsmannen?

  SvaraRadera
 3. Jag är inte ryss, så jag kan inte uttala mig om den ryska ståndpunkten.

  SvaraRadera