onsdag 6 januari 2016

Som på beställning

Bloggrannen Cornucopia skrev lite om demokratiutredningens rösträttsålder och var kritiskt mot densamma. Vilket också framgår i mitt föregående blogginlägg som bisats.

Det är fantastiskt vad snabbt 16-åriga miljöpartisten Alice Josephson dyker upp för att argumentera för rösträtten.

Precis som Cornu beskriver i sitt blogginlägg, så är det så enkelt att hjärnan är INTE färdigutvecklat på en 16-åring. OM vi skulle låta 16-åringar rösta, så borde vi ge dem det fulla demokratiska ansvaret. Dvs. de ska också vara valbara till politiska församlingar. Jag är ganska säker på att en såpass ung person inte har tillräckliga systeminsikter på vare sig lokal, regional eller statlig nivå för att kunna fatta välavvägda beslut.

Det snälla som jag kan skriva om Alices inlägg är att hon tycker antagligen att sälar är vackra och att naturen är det viktigaste som finns. Utan att ha förstått att just hennes partis, dvs. Miljöpartiets politik har lett till en utarmning av landsbygden, genom att jordbruk och djurhållning inte är lönsamt. CO2 halterna kommer att öka, eftersom hennes parti föredrar att stänga ner svenska kärnkraftverk och importera koleldad el istället. Höjningen av drivmedelsskatten drabbar också alla som bor på landet. Men Alice har antagligen Sveriges fjärde bästa kollektivtrafik och behöver varken storhandla, curla barn eller annat, som vuxna människor gör.

Det är väl självklart att Alice ska då få bestämma över just de vuxna, vars livssituation hon INTE förstår. Jag har själv en 16-åring hemma. Mycket intelligent, antagligen klar för Mensa när han fyller 18. MEN, han har ingen långsiktig planeringsförmåga ännu. Tvärtom, han reagerar som de flesta 16-åringar på kortsiktiga impulser och infall. Inget fel på intelligensen, men som sagt, hjärnan är inte färdigutvecklad. Skulle jag vilja att han chefade hemma? Nä, för då skulle vi inte ha mat i slutet av månaden, dock många inköp på iStore med flera.

Så mitt budskap till Alice är att läsa på de artiklar som en något äldre Alice skriver, nämligen hon som heter Teodorescu i efternamn. OM Alice den yngre förstår var Alice den äldre skriver, då kan jag fullständigt hålla med om att då kan 16-åringar rösta.

Men jag är övertygad om att Alice den yngre anser att Alice den äldre är en stofil som inte förstår något om hur verkligheten är.

Nåväl, nu saknas bara en motsvarande artikel av en vänsterpartist, en socialdemokrat, centerpartist och en liberal.

Plus sen PK-maffians "varför får inte ALLA i Sverige rösta", även de nyanlända......

Nog om idiotin för idag.....

1 kommentar:

  1. Håller med dig, en 16 eller för den delen 18 åring saknar dessutom möjlighet att sätta sig in i olika situationer eftersom de saknar livserfarenhet.

    Att rösta vid 16 år är trams!

    SvaraRadera