torsdag 28 januari 2016

Ygemans yxiga yrsel

Så har civilminister Anders Ygeman bevisat att han är inte en statsman. Anders vill nämligen utvisa uppemot 80.000 som befinner sig i riket utan uppehållstillstånd.

Det är förstås ett politiskt utspel utan någon koppling till verkligheten. Bloggrannen Cornu har skrivit om orimligheten i detta idag. Johan Westerholm antyder att det behövs någon form av stordrift för att Ygemans förslag ska fungera i praktiken.

Men visst är det märkligt att jag skrev om möjliga lösningar redan 11:e november 2015?

Som vanligt så är de flesta praktiska problem lösbara med något så enkelt som logik och matematik.

Det är logiskt att anta att de som INTE har rätt att kvarstanna i riket är ekonomiska migranter. Det är också rimligt att tro att ekonomiska migranter har gjort en "investering" i att komma till Sverige. Som alla vet som har investerat pengar, så är man inte intresserad av att förlora sin investering, eller rättare sagt att få ROI (return of investment), dvs. tjäna pengar på sin investering.

Det säger sig själv att någon som i praktiken investerat en stor del av sina tillgångar för att få ett bättre liv i Sverige är sannolikt inte frivillig till att lämna landet. Enligt många källor kostar en "flykt" till EU och Sverige mellan 50.000-150.000 kronor, beroende på vem man frågar. Att då tro att en liten "hemvändarbonus" på några tiotusen kronor skulle motivera någon att frivilligt lämna landet är bara naivt, ja, till och med korkat.

I och med att frivilligheten inte finns, så måste man antagligen kraftfullt minska eller ta bort alla förmåner för de som har fått avslag. I praktiken kastas ut på gatan och inte få ta del av några välfärdstjänster alls, förutom akutsjukvård.

Så den logiska slutsatsen av Ygemans utspel är att samhällets våldsapparat måste antingen ta hand om bostadslösa och bidragslösa, som i praktiken bara kan få sin utkomst från kriminalitet. Eller att våldsapparaten används för att omhänderta de som fått avslag, så att de inte kan "försvinna".

Sen har vi förstås själva det praktiska i repatrieringen. Skulle tro att då frivillighet lär saknas bland passagerarna, så blir hemflygningen inte som Sun Air, utan mer som Con Air.

Så, vilken myndighet ska omhänderta cirka 200 personer åt gången, bevaka dessa och frakta dessa ovilliga resenärer till sina hemländer?

Ygeman yrar om en ansats, men har faktiskt ingen aning om hur han ska lösa problemet. De enda myndigheterna som kan klara uppgiften är kriminalvården, polisen och försvarsmakten.

Nu undrar jag vilken myndighet som får Ygemans Svarte Petter. För om han avstår från att dela ut det kortet, så vet vi med säkerhet att Ygeman har ingen riktig ansats att realisera sitt förslag.

Då kan vi kalla förslaget för sitt rätta namn, nämligen ett utspel......

4 kommentarer:

 1. Som du skriver, det är knappast möjligt att avvisa 80 000 människor på ett år. Möjligen om staten hyr in lastfartyg.
  Det handlar om signalpolitik.

  SvaraRadera
 2. 1. Reglerna för att få asyl ic Sverige är mest generösa i hela världen.

  2. Reglerna för uppehälle när man fått uppehållstillstånd är mest generösa i hela världen

  3. Reglerna för uppehälle när man fått avslag på uppehållstillstånd är mest generösa i hela världen

  Detta leder till -->

  att Sverige är en sockerbit, pull-factor = HÖG
  --<z affärsmöjligheter för rese/flyktingindustrin, och genom att risken = 0, så kan en flykting belåna sig, dvs man behöver ingen egen insats, utan bara sätta sig i skuld, vilket i praktiken ger bankerna, tom i Sverige, incitament, att slussa pengar, eftersom skulder numera räknas som tillgångar.

  Det kommer inte gå att skikca tillbaka, (jo det går, men för att detta ska vara möjligt måste det först bli ännu sämre, och sedan krävs det lagändringar rätt mycket brutalt våld.

  Sedan måste man självfallet, ta bort förmånerna, eftersom det dels inte finns resurser, dels måste man ta bort PULL, varför de som är här måste hitta alternativ försörjning, det är nu man är nyfiken på hur centern, vp och mp tänker.

  Mångdbrotten kommer att öka, liksom anslutningsbenägenheten till organiserad brottslighet. Detta leder till att civilsamhöllet kommer att grupperas om, och barrikadera sig,och startskottet har nog inte gått, dvs massiv upprustning av stängsel, portar, passersystem och att det blir väldigt många nogo-zones.

  Detta krver resurser, samtdiigt som den vanliga Svenska medelklassen upplever försämringar, hoppet, står till alla skötsamma mingranter, som mycket tydligare ser vart hän det barkar, det är dessa som kommer att ta tag i saken, och tala om för nyliberalerna och identitetsvänstern, vad det är för paltser de flytt från, och att den kultur de flytt från, nu tack vara Sveriges für alle-politik, inneburit att de man flytt från, kommit hit och fortsätter att parasitera på de som är skötsamma, och detta är intressant, visst borde alla vara lika mycket värda, men i slutändan är allt ett lagspel, skötsamma socialt kompetens individer skapar /; bygger ordning, oavsett etniciet eller kön, men bara snubbar, med trasslig bakgrund och utan fadersgestalt, från krigszoner, tenderar, i för stora volymer, att ta över, dvs det räcker med 1 på 100 så tar de snabbt över en svans, så är de 1 på 10, och sedan börjar de kontrollera ett kvarter eller ett område, enligt ngn slags uråldrig revirpinkande naturlag, om vem det är som uppehåller lagen.

  Första ordningen är att täppa till inflödet, och då måste reglerna ändras, enbart prövning för den som kan styrka sin identitet.

  Andra ordningen är att inte dela ut pengar, som alltså ger kapitaliseringsmöjligheter för att belåna resan, det är detta som afganbarnen upptäckt.

  tredje ordninge är att inte dela ut välfärd för de som är papperslösa, och så måste man rusta upp poliskåren snabbt som fanken, och inrätta avhysningslussar, dvs valet blir att välja avhysning, alternativ interneras på vatten och bröd, och det låter ju inte klokt, men alternativet att skicka tillbaka 80 000 är ju våld, och det uppfattas i dagsläget inte som alltför humant för en human stormakt.

  Sedan gäller det att skaffa ett bra privat skydd, larm och se till att bo i rätt environger, de som drabbas värst är inte Svenskar utan skötsamma immigranter samt kvinnor och barn.

  I detta sorgerliga olustspel, är det bara att hålla med knasvänstern, och säga att allt är männens fel, det är männen som gapat högst och stått på barikaderna för den förda politiken, det går att skylla på Hövdingen, men poängen är ju att om nu allt är männens fel, som står för allt elände, så ska vi väl inte massimportera ännu fler män, alltså vi är för särbehandling, stop på import av män med skägg, så kan vi fortsätta låtsas vara samariter, och ge kvinnor asyl, helst från flyktingläger, så slipper alla som inte riktigt fattar galoppen, skämmas över att vara dåliga människor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klok genomgång över förutsättning å läge, något som alltid behövs redovisas när man har ordergenomgång inför en insats. Tänk om det satt officersutbildade och inte ungdomsförbundsutbildade i statsledningen, vad mycket bättre vi skulle haft...

   Radera
 3. Ja idag var åter en svart dag. Lyssnade på kvartifemekot där Helena Groll drygade sig över en i personalen på ett HVB hem som i ett klipp skrek svordomar i en mycket trängd situation. Våld och hot i stort sett dagligen. Sedan inspektionsmyndighetens chef som i ett fantastiskt "von oben" perspektiv förklarade att så kan inte en i personalen bete sig. Han som skrikit var med på telefon och försökte får både Groll chefen förstå att de känt sig hotade till livet och då kan det brista. Ingen respons...
  Vad säger skyddsombuden om verksamheten. På min arbetsplats kan jag inte öppna en burk lösningsmedel utan att de kommer springandes.
  Kommer vi få HVB hem som drivs av Hells Angels? Lysande för alla parter, barnen lär sig försörja sig, våld och brott och HA löser nyrekryteringen.

  SvaraRadera