fredag 28 februari 2014

Det är bögarnas fel?! Igen????

Så var det dags för Statsmannen att konstatera att det här med politik behöver inte ha något med verkligheten att göra, utan med vad man tycker är lämpligt och möjligt.

I dagarna har Ugandas president godkänt en lag som förbjuder homosexualitet, med fängelsestraff som följd. Det är inte konstigt att en sådan lag har godkänts, eftersom det finns många kristna i Uganda som propagerar mot homosexualitet med mycket falsk propaganda. Den mest ökända varianten är nog Poopoo-filmen, se den om ni vill se vilka argument som används mot homosexuella.

Homosexualitet är självklart naturligt för en homosexuell, och inget som icke-homosexuella ska ha synpunkter mot över huvud taget. Låt dem vara, med andra ord.

Men här kommer vi till lite mer icke-statsmannamässigt agerande av svenska politiker. Om vi börjar med Anders Borg, så reagerade han starkt mot Ugandas lagstiftning när han var där nere på besök. Diverse bojkotter föreslogs av debattörer i media osv.

Nu kommer vi till problemet. Sverige gör massor med affärer med Saudiarabien, men har vi hört kritik mot saudiska lagar mot homosexualitet? Carl Bildt gjorde ett mycket uppmärksammat besök i Iran. Var var kritiken mot HBTQ-rättigheterna i Iran? Precis som i Saudiarabien, så föreskrivs det dödsstraff i Iran för homosexualitet.

Varför då så stark kritik mot Uganda, men inte andra länder? Jo, det är ofarligt att kritisera Uganda. Man spenderar dessutom mindre pengar genom att dra in bidragen till Uganda. Dessutom så är det ingen risk att någon ugandier skulle dra igång några terroraktioner mot vare sig Sverige eller andra EU-länder, eftersom Uganda är kristet till stor del.

Nu tycker jag att våra politiker borde vara konsekvensetiska och faktiskt fundera på att bojkotta både Saudiarabien och Iran på grund av deras repression av HBTQ-personer. Men endast ROTUM svenska vapen sälja. Helst till Saudiarabien. Och till Iran vill svensk industri exportera så mycket som möjligt.

Som jag ser det, så finns det två hederliga alternativ. Behandla ALLA länder likadant, som kränker HBTQ-personer. Eller erkänn att HBTQ-rättigheter betyder bara något, när det inte kostar oss något.

Jag kommer att applådera den dagen då vi inom EU bojkottar ALLA länder, som kränker HBTQ-rättigheter. Men den dagen, när kommer den, tror ni?

Fast om våra politiker måste välja, så är islam att föredra framför HBTQ-rättigheter, bara så att ni vet.

PS: Jag slutar att vara islamofob den dagen som en imam viger två män. Helst i Saudiarabien. Men Sverige duger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar