onsdag 19 februari 2014

En statsman måste vara ansvarsfull.

Det är alltid fint att vara generös, men det finns en gräns när man kan vara för generös. Om du skänker alla dina pengar till behövande, så blir du själv behövande till slut.

Därför så har vi en förhoppning att våra valda företrädare ska vara ansvarsfulla. Vi talar om ansvaret för regeringsbildning, regeringsduglighet och ordning och reda i statens finanser. Ni känner säkert igen begreppen, både från höger och vänster.

Så idag har vi fått en utrikesdeklaration, som borde drypa av ansvarstagande.

Ska vi då se vilket ansvar den nuvarande regeringen har tagit.

Enligt DN idag så har vi fått 115 845 invandrare till riket 2013.

Det här tycker Alliansen är alldeles utmärkt och bra. Det uttrycks även klart i dagens utrikesdeklaration, som utrikesminister Carl Bildt meddelade riksdagen och folket.

Jag citerar:

" Vi vill ha ett EU som ser till migrationens positiva effekter och som är generöst i mottagandet av asylsökande. Sverige tillhör de länder som tar emot flest flyktingar. Vi verkar för att fler ska göra mer."

Så, Bildt erkänner att vi tar emot väldigt många asylsökande. Nu ska jag vara helt ärlig och säga att alla 115 845 är INTE asylsökande. Men de är individer som INTE har befunnit sig i riket innan 2013. Dvs. då måste väl våra politiker ta ansvar och säkerställa att dessa människor får tillgång till boende, skola, arbete och allt som hör till ett normalt liv.

Så, låt oss göra ett matematiskt exempel av det hela. För att ta ansvar och ordning och reda är väl bara enkel vanlig matematik. Även om man i fall av resursbrist kan prioritera olika.

Så, 115 845 människor, hur mycket folk är det egentligen? Jo, det är så stort som Västerås är totalt sett idag.  Alltså flyttade lika många människor till Sverige 2013 som det bor i landets femte största stad. Om vi antar att man faktiskt behöver en stad för att skapa den infrastruktur med jobb, skola, boende, vård, service och annat, så kan vi väl anta att Västerås är dimensionerat för sitt invånarantal idag.

Då kan vi ställa oss den retorisk frågan, bygger vi VARJE ÅR en ny stad av Västerås storlek i Sverige? Om vi gör en summariskt antagande att varje invandrarfamilj är fyra personer, så har vi säkert ett snitt mellan ensamkommande och större familjer. Om vi också antar att nyanlända invandrare saknar både ekonomi och möjlighet att anskaffa villa eller bostadsrätt, så återstår bara hyresrätter för invandrare att flytta till. Enligt Boverkets indikatorer så beräknas 2013 års produktion av hyresrätter vara cirka 8 000 stycken.

Om vi då räknar lite snabbt, så för att förse 2013 års invandrare med hyresrätter bör man alltså öka den svenska produktionen av hyresrätter med 362%, eller i reda tal bör man producera 28 981 lägenheter per år.

Utöver det rena boende, så kan vi kanske anta att 50% av invandrarna är i arbetsför ålder och behöver arbeten. För att sätta det i perspektiv, så betyder det att det behövs 57 92 nya arbeten bara 2013. Vad är det i reala siffror då? Jo, det motsvarar som om vi skulle ha startat ett nytt Volvo AB, Ericsson och Volvo Personvagnar AB, bara UNDER 2013. Är det någon som sett till en sådan tillväxt i Sverige under 2013?

Så, då har vi konstaterat att bostadsbyggandet inte motsvarar behovet. Vi har också konstaterat att tillgången på nya arbeten på årsbasis inte motsvarar behovet. Och sen har vi all stödinfrastruktur som behövs. Vad tror ni att det kostar att bygga ett Västerås, Sveriges femte stad, men vatten, avlopp, vägar, elnät, kollektivtrafik, vårdinrättningar, offentlig service osv? Det stannar nog inte vid 20, 30, 40 miljarder? När bara ett modern sjukhus i en storstad börjar närma sig miljarden, så förstår nog alla att det går inte ihop sig.

Det är bra att slå sig för bröstet över den svenska generositeten när det gäller invandring.

Men, hur mycket invandring tål Sverige?

Jag vill påstå att dagens politik är inte ansvarsfull, eftersom man till och med med enkel plus och minus och lite procenträkning kan bevisa att vi inte har byggt ett nytt Västerås 2013, vi har inte skapat nya arbeten i den omfattning som behövs och vi lurar oss själv om vi tror att denna tillväxt av nya svenskar kan fortgå.

Det märkligaste av allt är att miljöpartiet vurmar för en invandring som är ohållbar ur ett tillväxtperspektiv. Undrar hur mycket miljöpartisterna skulle gnälla över miljötillstånd för att bygga ett nytt Västerås, ett nytt Volvo AB, ett nytt Ericsson och ett nytt Volvo Personvagnar AB, PER ÅR.

Min slutsats är att våra statsmän i regeringen och oppositionen är inte ansvarsfulla. Alltså är de inga statsmän som hanterar riket på ett ansvarsfullt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar