måndag 16 maj 2016

En liten ursäkt till Sten Tolgfors

Sten påpekade helt korrekt att han hade avgått innan Reinfeldts uttalande om att Försvarsmakten var ett särintresse. En del av kritiken mot mitt inlägg om att aldrig lita på en vapenvägrare var helt korrekt.

Dock så kan vi konstatera att under perioden 5 september 2007 och fram till 29 mars 2012, så kan man svårligen hitta någon som påstår att svensk försvarsförmåga utvecklades på ett positivt sätt.

30 december 2012 så var ÖB tydlig med att man hade maximalt något som kan kallas för enveckasförsvaret. Sannolikt hade inte Stens efterföljare, Karin Enström, lär inte ha raserat försvaret mellan 18 april 2012 och fram till ÖB:s uttalande 30 december 2012.

Så det är helt klart att svenskt försvar var kraftigt underfinansierat, även under Stens tid som försvarsminister. Men om det är till någon tröst, så är det underfinansierad idag med, under den socialdemokratiska försvarsministern Peter Hultqvist.

Det vi gör i praktiken idag är att vi skiter i att betala brandförsäkringen för landet Sverige och hoppas innerligt att grannen inte leker för mycket med tändstickorna.

Sten, det är inte ditt fel, men sannolikt kunde du gjort mer för att väcka dina partikamrater kring just kamraten Putin och hans allt mer frestande tändsticksask. Men jag har full förståelse för om du någon gång i framtiden beskriver i dina memoarer hur Fredrik och Anders inte ville betala för försäkringen, eftersom de ansåg att de hade mer närliggande och viktigare utgifter.

Det enda jag hoppas på är att dina memoarer kommer ut på svenska och inte ryska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar