onsdag 11 maj 2016

Ibland undrar jag hur obegåvde EU:s federalister är

Det började ju bra, med Jean-Claude Juncker som gnällde över det faktum att statsministrar i EU-länderna lyssnade för mycket på sina väljare istället för att gå på EU-linjen. Ibland kan man ju fundera på om Juncker inte förstår sig på hur representativ demokrati fungerar. Dvs. om man som politiker vill bli omvald, så bör man göra som väljarna anser vara klokast.

EU kommissionens vice ordförande, Frans Timmermans, säger också att man tänker bötfälla EU-länder som inte tar sin "andel" av flyktingarna. Det kommer säkert att göra de fattigare EU-länderna mer EU positiva, eller vad tror ni? Skulle dessutom misstänka att dessa länders migrationsverk eller motsvarande skulle sannolikt göra hårdare asylutredningar än Migrationsverket.

Då vill jag bara påtalat att en BREXIT skulle kunna bli steget som välter hela EU, med tanke på att antalet länder som betalar in i EU:s omfördelningssystem blir ett mindre och då måste pålagorna öka för de kvarvarande, eller så måste EU-bidragen minska till de fattigare länderna.

Så på så sätt så verkar federalisterna tro att man kan hålla ihop EU. Tyvärr för federalisterna, så är inte väljarna så korkade heller, så det kan bli massavhopp efter Storbritannien, förutsatt att Juncker och Timmermans fortsätter med sina dumheter.

Jag tycker fortfarande att EU är en bra idé, men frågan är hur den ska reformeras till att faktiskt leva upp till subsidiaritetsprincipen lite bättre. För trots allt, Syrien är inte Tjeckiens, Polens eller Rumäniens fel direkt.

Nåväl, kanske denna logga blir aktuell?


Hoppas dock att politikerna i hemländerna kan styra upp de som vi har skickat till EU.

För trots allt, fördelarna med en STOR ekonomisk gemenskap överväger de små nackdelarna med viss federalism.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar