måndag 9 november 2015

En chihuahua behöver inget gärde att skita på

Som vi har förstått, så har syrier som kommer till Sverige höga förväntningar på det svenska samhället. Vilket kan förstås av just hur härligt det är i Sverige i jämförelse med Syrien.

Orten Sundsvall är till exempel alldeles för kall, i princip otjänlig som ort för syrier, det måste man ju förstå. De är ju vana vid en befolkningstäthet som är avsevärt högre. Och så klart tillgång till basarer och torg.

Så jag har ett förslag.

Gärdet i Stockholm är på 512 hektar. Även om vi skulle räkna på 10m2 per person, och inte Migrationsverkets nuvarande förtätning på 3m2 per person, så skulle ett bebyggt Gärdet kunna rymma upp till 256.000 nybyggare. Det vore ju helt suveränt. De okvalificerade skulle ha nära till arbetena som tjänstepersonal i Östermalm och Södermalm. Och de kvalificerade skulle ha nära till Karolinska, Nya Karolinska, SöS och andra sjukhus. Juristerna skulle ha nära till jobben i City. För att inte tala om all förvaltningspersonal som skulle bli tillgänglig. Agronomerna skulle kunna vidareförädla resterande grönytor.

Dessutom skulle man känna sig mer hemma i en miljö som Östermalms saluhall, Gallerian, Sturegallerian och andra ställen, som är basarlika.

För trots allt, varför ska en chihuahua ha ett helt gärde att skita på, när Stockholmarna skulle kunna öppna sina hjärtan rejält.

För trots allt, om det inte är en tant som går med chihuahuan, så är det en yngling med hund, eller barnvagn. Och då spelar det ingen roll om det är grönt eller inte. För vederbörande tittar ändå in i en iFåne.....

Ja, så mycket är jag villig att öppna en Stockholmares hjärta. Frågan är om Stockholmaren är det?

Och ja, 256.000 är det som beräknas komma på två år. Så det gäller att bygga ikapp lite grand.

1 kommentar: