måndag 9 november 2015

Nya Sverigedemokraterna, förlåt SverigeMODERATERNA

De nya moderaterna ser sig gärna som ett statsbärande parti. Som sådant så kräver de ordning och reda och ansvar och allt som därtill hör.

Som Statsmannen, så vill jag säga att just nu får AKB och de nya moderaterna IG.

För det första, man ska inte vänta med sitt agerande tills det är för sent. Vilket man nu gör. Senaste veckan har 10.000 asylsökande kommit till Sverige enligt Migrationsverket. Ett statsbärande parti borde enkelt kunna multiplicera det med antalet veckor på ett år, för att få fram allvaret i situationen. För att ge ett perspektiv på hur många människor 10.000 är, så är det lika många som bor i Gislaved just nu.

Bygger vi ett Gislaved i veckan i Sverige, idag, eller i någon framtid?

För det andra, man kan inte skylla på att man är i opposition. Här kan man sträcka fram en hand till socialdemokraterna för att faktiskt lösa konkreta problem, här och nu. Behöver jag nämna att inte ens en Allians skulle ha egen majoritet för sina förslag i Riksdagen. Ledarskribenten Mats Olofsson på Västerbotten-Kuriren funderade lite på nya moderaterna strategi. Och det är inte statsmanna/kvinno/henmässigt att låta Sverige som nation gå ännu djupare i krisen. Det är inte statsbärande, det är ansvarslöst.

För det tredje, varför kan man inte inse att man skulle kunna bilda en Allians, där Sverigedemokraterna kunde ingå. Självklart med en regeringsförhandling, som binder SD till regeringen. På så sätt skulle vi kunna få en ny regering ganska snart.

Men nej, man väljer att bli de Nya Sverigedemokraterna, förlåt, de Nya Sverigemoderaterna, genom att vilja stänga gränsen. Sen vet vi också, att eftersom AKB inte är statsministra, så kan hon inte heller realisera det på något sätt. Så min bedömning är att de nya moderaterna låter gärna skiten sjunka djupare, med S(V)aMP-regeringen vid rodret. Samtidigt signalerar hon till avhoppade moderater som röstar SD att nya M kan minsann också dra igen kranen. Vilket är ett förtida valfläsk förstås. Som inte kommer att realiseras.

Jag noterade också i Ekot idag att AKB valde att INTE svara på den direkta frågan hur en asylsökande skulle kunna ta sig från Syrien till Sverige utan att passera ett annat EU-land. Fegt och uselt att inte ens våga svara på den självklarheten, som alla radiolyssnare förstod.

Nåväl, jag emotser att AKB kommer sannolikt att falla ner mot Annie Lööfs floskelnivåer, om det får fortsätta på det här viset.

När SD vill stänga gränsen, så är det rasism. När nya M vill stänga gränsen är det ordning och reda.
När SD vill hjälpa på plats, så är det rasism. När nya M vill omfördela bistånd till invandring, så är det väl använda pengar.

Jag är ledsen AKB, men det är inte SD:s kvalitéer och strategi som är bra. Det är NI, de nya moderaterna som är så dåliga.

Eller så kan ni låna lite ledord från en myndighet.

Öppenhet: Berätta vilka problem vi har på riktigt och varför.

Resultat: Berätta hur ni ska åtgärda identifierade problem.

Ansvar: Kräv detta av era myndigheter som ska åtgärda problem.

Men, som alla statshen, så måste AKB förstå att ÖRA börjar med individen, inte kollektivet. Så det är väl lika bra att AKB börjar med sig själv.1 kommentar:

  1. Så lätt var det för M att komma ifatt SD i denna fråga. Sd har anpassat sig så till den milda grad att M bara behöver ta några få steg i Sd:s riktning för att passera Sd. Var är Kasselstrand och ett nytt svenskt parti?

    SvaraRadera