måndag 16 november 2015

Pengar ljuger inte

Det finns en gammal sanning, och det är att pengar ljuger inte. Inom underrättelsetjänst så finns det ett gammalt uttryck, "Follow the money!", för att hitta bakomliggande orsaker till sakförhållanden.

Så då läser man i Dagens Industri om att svensk välståndsutveckling hotas. Pengarna säger som det är helt enkelt, dvs. de "lönsamma" nysvenskarna är kanske inte lå lönsamma som vissa politiker tycks påskina. Tyvärr är nog Sverigedemokraterna det parti som talar mest sanning vad gäller invandringen och dess kostnader.

Jan Tullberg skrev om invandringens kostnader i sin bok Låsningen. Det märkliga är att alla böcker, utredningar och avhandlingar, oavsett vem som skriver dem, som beskriver svensk invandringspolitik som en kostnad, förminskas av media och många politiker. Att media kan ha en egen liberal- eller vänsteragenda, som de inte behöver ansvara för, kan jag förstå.

Men att politiker så regelmässigt försöker att förneka sakförhållanden, det är rent ut sagt ostatsmannamässigt. Man MÅSTE förhålla sig till fakta i en debatt för att verka trovärdig. Nu är frågan, hur trovärdig är regeringen och alliansen i dessa frågor idag?

Nu har då DI visat på att välståndet kommer att sjunka över tiden. Vilket inte rimmar med påståendet att invandringen är lönsam. För då skulle svenskt välstånd öka över tiden.

Men ingen fara, i en socialistisk stat är vi garanterade att alla har det lika dåligt. Utom nomenklaturan som belönar sig själv med välbetalda jobb som nationell samordnare, generaldirektör, ambassadör eller något liknande. Förutom alla "osynliga" uppdrag i statliga bolagsstyrelser, som genererar pengar.

Statsmannen kan bara konstatera att för invånarna och skattebetalarna medför dagens invandring bara en sak. Kostnader och minskat välstånd.

Allt annat är bara politiskt snömos och propaganda. Eller inkompetenta politiker.

1 kommentar:

  1. Tjänstemannansvaret försvann på 70-talet. Det kommer inte att bli någon skillnad innan det återinförs. Folk behöver inte ens skämmas längre.

    SvaraRadera