lördag 14 november 2015

Paris och två val

Så har vi tyvärr Europas 13/11.

Vi kan bara beklaga alla offer för terrorismen som har drabbat Paris och det franska folket och alla de drabbade och deras familjer.

Det är nu världshistoria, detta som har skett. Det är sannolikt inte fredagen den 13:e som är orsaken, utan att det var en fredag och att terroristerna laddade upp under en fredagsbön någonstans i staden. Det är ganska sannolikt att den franska polisen kommer att reda ut vilka terroristerna var och kommer sannolikt att hitta eventuella medhjälpare.

Den här typen av terrorism ger oss tyvärr bara två val. Det ena valet är att vi accepterar att det krigas på europeisk mark mot europeisk civilbefolkning, eller att vi tar kriget till terroristernas kärnområden. Eller kanske ännu hellre, till dem som finansierar terrorism. Jag skrev tidigare i år inlägget en krigsförklaring, som jag faktiskt börjar tro är den enda realistiska handlingsvägen.

Är det acceptabelt att något liknande det som hände i Paris händer på Friends Arena under Melodifestivalen eller Mall of Scandinavia under julhandeln? Att oskyldiga civilister går åt för att vi inte vill ta tag i grundproblemet?

Nej, jag riskerar hellre militär trupp i ett riktigt krig som kan åtgärda roten till det onda än att en enda oskyldig civil människa blir offer för dessa terrorister.

Vi ser själv att svensk polis är nu i södra Sverige och genomför passkontroller av människor på flykt. Har de verkligen förmågan att vara överallt alltid? Tänkte själv ta familjen till Mall of Scandinavia i helgen för att titta på underverket. Men ska jag vara ärlig. Tror att jag åker dit själv på en vardag mitt på dagen utan familj. Och under tid som inte är muslimsk högtid på något sätt.

Kan Sverige på något sätt höja beredskapen och risken för terrorister? Det enda jag kan komma på är att alla poliser som inte är i tjänst ska få vara beväpnade. Kanske viss militär också. Det skulle potentiellt ge kanske 10.000 beväpnade poliser och kanske 10.000 soldater, hemvärnssoldater, specialistofficerare och officerare. Då räknar jag med sådana som faktiskt skulle kunna ha duglighet i vapenhantering efter en veckas intensivkurs.

Så valet är att vi höjer risken för terrorister i Sverige genom att få potentiellt 20.000 beväpnade statstjänstemän på sin fritid. Om vi räknar med väktare också, så kan vi kanske få 5.000-10.000 till, dvs. en total på 30.000 beväpnade människor som blir en riskfaktor för potentiella terrorister.

Utöver det måste man nog genomföra ganska omfattande spaning mot alla islamistiska miljöer, inklusive vanliga muslimer, som råkar gå till "fel" moské.

Eller så tar vi kriget till terroristernas hemmabaser och finansiärer.

Men vet ni vad? Jag tror inte att våra statshen kommer att välja något av alternativen. Det blir varken eller.

Men oroa er inte. När det händer något tråkigt i Sverige, så kommer Stefan Löfven att beklaga det inträffade och sen direkt i nästa andetag säga att vi får inte stigmatisera islam och muslimer.

Åsa Romson kommer sannolikt att beklaga att terrordåden leder till ökade utsläpp från krematorier eller någon annan Auschwitzrelaterad oskicklig kommentar.

Och så händer ingenting.

Och för dig som är USA-inspirerad, så kan jag lova, det blir inget svenskt 2nd Amendment, där civilpersoner ska få beväpna för egenskydd trots att det finns både jägare och skyttar i landet med vapenvana. Däremot kan jag se en sådan potentiell utveckling i Frankrike och kanske Tyskland.

Tyvärr, kära Svensson, du ska bara betala mer och mer skatt och får räkna med lite förluster ibland, så att vi inte kränker någon med en religiös preferens eller annan pigmentering.

Min fråga till dig är, ska vi göra något åt problemet eller som vanligt, ingenting?

Själv anser att vi som medborgare måste börja ställa RELEVANTA krav på våra politiker. Om de inte levererar, så får de gärna avgå.

Två val, krig här eller där. Här är här där dina barn är, där är där där dina barn inte är.....

1 kommentar:

  1. IS har visat sig vara rätt dåliga soldater när dom trots överlägsenhet i både utrustning och trupp förlorar allt mer. Dom möter nu motiverade och erfarna kurder.
    IS har varit ett häftigt ställe att åka till för förprtsslynglar i Sverige och andra länder, som tror att dom ska kunna tjäna lite extrapengar och få respekt. Det är inte lika häftigt när någon skuter tillbaka.

    SvaraRadera