fredag 23 maj 2014

Nazister i skolan

JK har uttalat sig att det är ok att ha nazister som berättar om sin politik i skolan. Skolverket har ett antal beslut i den här typen av frågor.

Själv är jag väldigt ambivalent till att omogna politiska idéer ska få torgföras till unga utan kritisk granskning. Det märkliga är dock att det i sig blir någon form av begränsning av både yttrandefriheten och de demokratiska rättigheterna. Det är helt enkelt demokrati att få vara korkad och göra korkade val. Men det som jag finner ännu mer intressant är att de som vill begränsa demokratin för att skydda just demokratin är nämligen inte själv demokrater över huvud taget. Och de får propagera fritt.

Jag talar nämligen om Ung Vänster. De har klart och tydligt klargjort att Ung Vänster är ett REVOLUTIONÄRT och KOMMUNISTISKT ungdomsförbund, låt vara med feministiska och HBTQ inslag i sin politik. Men jag ställer bara den retoriska frågan, varför ska icke demokrater bestämma vilka som är demokratiska? Ung Vänster i Uppsala, som till och med stöttar AFA och Revolutionära Fronten? Uppdrag Granskning visade nog på just hur demokratiska och laglydiga dessa organisationer var.

En del debattörer tycker att vi är naiva om vi släpper in Svenskarnas Parti i skolorna. Jag föredrar att debattera med en SvP:are istället och trasa sönder vederbörandes argument. För trots allt, om våra unga får se att det som extrempartier på BÅDE höger, vänster och miljökanten erbjuder som politik inte är realistiskt, då har vi samtidigt visat på styrkan i en sund demokratisk process. Det finns alltid mindre bemedlade som blir missledda. Men en stor del av ungdomen kan faktiskt göra kloka val, om man ger dem rätt förutsättningar.

Så, jag välkomnar alla icke-demokratiska partier, så att vi får visa vilka tokstollar ni är. Gäller alltså V, MP, SvP, KPMLr och ni övriga vet också vilka ni är.

2 kommentarer:

  1. Sedan har vi det märkliga att dagens så kallade mittenpartier varken talar om verkligheten, problemen eller lösningarna. Och samtidigt jobbar (i benämningen skumraskaffär) på att inskränka både den enda och den andra av våra traditionella friheter. Det är en fin grogrund för konstigheter, speciellt om man gått i en svensk halvsanningsskola och med andra ord är utan kunskap men ändå märker att något inte stämmer.

    SvaraRadera
  2. Det skulle vara intressant att höra dig trasa sönder SvP:s argument.

    SvaraRadera